USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У день святого Миколая Романюку вручили медаль. ФОТО

23 Травня 2013 08:46
Медаль «Волинської ікони Пресвятої Богородиці» вручили меру міста Миколі Романюку представники духовенства.

Про це повідомили у прес-службі УПЦ МП.

Нагадаємо, що цього дня з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Луцьку відбулась традиційна Хресна хода від Свято-Покровського кафедрального храму до пам’ятника святителю Миколаю, який є небесним покровителем міста Луцька, де священнослужителі луцьких храмів відслужили молебень до святителя.

День ангела святкував і луцький міський голова Микола Романюк, який теж молився за богослужінням.
Отець Миколай із благословення владики Ніфонта, вручив очільнику Луцька найвищу нагороду Волинської єпархії – медаль Волинської Богоматері, а також ікону святителя Миколая.

«Щиро від душі дякую вам отці та дорогі лучани. Я щасливий, що ношу це ім’я – Миколай, який є небесним покровителем нашого міста», - сказав, у словах подяки Луцький міський голова Микола Романюк.

Довідково:
22 травня Православна Церква відзначає день Перенесення чесних мощей святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського з Мир Лікійських у Барі.

Святитель Миколай вважається Небесним Покровителем Луцька з 50-х років XIII століття, коли місто було, заступництвом святого врятоване від монголо-татар. В час, коли князь Данило Галицький виборював незалежність Волинсько-Галицького князівства від Золотої Орди на наші землі рушили війська ординського полководця Куремси. Під час облоги Луцька, мешканці міста ревно молодись до святителя Миколая, і нападники не змогли взяти Лучеськ і змушені були відступити.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Комсомол. Показати IP 23 Травня 2013 11:05
Смотришь на фото и вспоминаешь картину "Грачи прилетели"!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus