USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку – унікальна виставка для незрячих. ФОТО

11 Червня 2013 13:20
Відкриття унікальної виставки живопису київського художника Сергія Поноченюка відбулася сьогодні, 11 червня.

Виставка відкрита для відвідувачів з 11 по 14 червня у залі Арт-галереї «Луцьк». Тут можна побачити графіку Сергія Поноченюка, рельєфні дерев’яні копії його картин, та ігрові пазли для дітей.





Начальник міського управління культури Тетяна Гнатів зазначила, що ця виставка унікальна тим, що вона спрямована для соціальної адаптації людей з вадами зору. Луцьк - третє місто на шляху виставки Україною, її раніше експонували у Києві та Житомирі.

Митець зізнався, що потяг до малювання відчував протягом усього життя, а на полотні та папері передає свій внутрішній світ, дати одну назву своєму стилю не може. Об’ємні картини Сергій Поноченюк виготовляє з дерева, тому що, за його словами, дерево має енергетику - тепло, холод. Кожен вид деревини художник відбирає для конкретної картини.





«Свої картини я не продаю, тому що це історія, яку не хотілося б просто віддати, ці картини повинні поїздити по світу. Кожна наступна виставка доповнюється новими картинами. У мене виникла ідея об’єднати зрячих та незрячих людей в одному приміщенні, дати можливість навіть тотально незрячим помалювати, відчути радість від творчості. Ми привезли аудіосупровід робіт, який допомагає незрячим сприймати картини», - розповів Сергій Поноченюк.





У рамках заходу відбудеться майстер-клас для дітей з вадами зору зі спеціалізованого дошкільного закладу.

«Під час майстер-класу гіпсову копію картини діти зможуть розмалювати своїм улюбленим кольором, кожна дитина додасть свій елемент», - пояснив митець.


Виставку відвідав Луцький міський голова Микола Романюк. Йому запропонували взяти участь в експерименті - «побачити» картину на дотик та визначити, що на ній зображено.




Мета виставки - надихнути дітей на творчість, малювання, спів, чи танець - пояснив митець. Зокрема, він розповів, що мама дитини, яка приїхала вже на другу виставку, зізналася, що її дитина стала більше цікавитися творчістю, почала малювати щодня.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джинджер Показати IP 11 Червня 2013 13:50
Хороша справа. Вперше чую про такі картини.
Krog Показати IP 11 Червня 2013 17:28
Виставка супер ,варта, шоб відвідати
ксюха Показати IP 11 Червня 2013 18:42
цікаво
МОПС Показати IP 11 Червня 2013 19:27
Вражаюча виставка. раджу оглянути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus