USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку читали верлібри-враження. ФОТО

3 Червня 2013 08:00
Творчий вечір поезії, перформенсу і танців Ярини Мавки відбувся у Луцьку вчора, 2-ого червня.

На вечір своєї творчості запросила всіх бажаючих Ірина Кравчук, більш відома в літературних колах як Ярина Мавка. У районному будинку культури зібралось чимало охочих послухати її верлібри.

Окрім шанувальників поезії, у залі зібрались сім’я та близькі друзі, а також і перша вчителька української мови, яка, зі слів Ірини, й прищепила їй любов до рідного поетичного слова.

Пані Ірино, чому ви вибрали саме такий псевдонім – Ярина Мавка?
Ірина: Перш за все тому, що довгий час я творила під іменем Ірина Кравчук. Але Ірину Кравчук знають як серйозного громадського діяча, як юриста, як людину, яка працює у сфері оцінювання політики. Але я, все-таки, вирішила взяти псевдонім. Це такий романтичний образ з Полісся, і де б я не була, де би не мандрувала, я відчуваю зв’язок з волинською землею, з її ліса та озерами, надихаюся ними.
Яким чином Ви обрали такий доволі незвичний поетичний жанр?
Ірина: Ви знаєте, римовані вірші в мене не виходить писати. І, власне, чому саме верлібр – тому що в цей жанр можна дуже лаконічно втиснути всю глибину думки та відчуттів. Це така ємка форма, яка дозволяє передати найтонші відчуття та коливання думки. Вона не обмежує, дає більшим політ фантазії.

Верлібри поетеса пов’язувала з певними подіями у своєму житті. Так, наприклад, серед прочитаних нею віршів були твори, присвячені рідному Луцьку, Києву, який за 16 років життя встиг стати для неї другим домом, а також інші твори, в яких вона розповіла публіці про свої враження від перебування у різних містах світу.
Окрім поетичних рядків, гостей вечора чекали танцювальні перфоманси, номери від юних танцюристів ансамблю «Юність», а також виставка Небесних картин від фотохудожниці Катерини Кривди. А вірші доньки поетеси Ярини Мавки розчулили гостей літературного вечора до сліз.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus