USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку виступили київські саксофоністи. ВІДЕО

5 Квітня 2011 14:41
У Луцькому Палаці культури відбувся сольний концерт Київського квартету саксофоністів Національної філармонії України.
У репертуарі квартету – джазові композиції, українська фольклорна, класична та сучасна авангардна музика, – повідомляє Волинська ОДТРК.
Київський квартет саксофоністів створений 1985 року солістом Національної філармонії, заслуженим артистом України Юрієм Василевичем на базі спілки композиторів України.
До складу квартету входять тенор-саксофоніст Олег Заремський, баритон-саксофоніст, баритон-саксофоністом є Сергій Гданський. На альті – Михайло Мимрик. Засновник та художній керівник квартету Юрій Василевич грає на сопрано-саксофоні.
«Ми так поділили наш концерт, щоб ознайомити молодих людей, – каже Юрій Василевич, – людей, які не дуже молоді, з музичною програмою. Це буде і Клод Дакен, «Зозуля» – весь світ знає цей твір… Це будуть джазові композиції. Це буде музика українських композиторів».
Звукові можливості квартету практично не обмежені. Він звучить як повноцінний оркестр і водночас як єдиний інструмент, проявляючи індивідуальні можливості кожного музиканта.
За понад 20 років існування ансамблю його склад неодноразово змінювався. Але керівник із вдячністю згадує всіх, з ким працював. Майже всі музиканти – учні Юрія Василевича.
Четвірка виступала перед слухачами інших держав: Греції, Італії, Німеччини, Франції, Болгарії, Росії, Угорщини, Польщі, Канади та США. А диски з їхніми записами є у Віктора Ющенка, Леоніда Кучми та Білла Клінтона.
Більшість аудиторії на концерті в Луцьку становила молодь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus