USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Львові створили біля будинків велосипедні стоянки

24 Березня 2011 14:59
Із 21 березня райадміністрації Львова розпочали встановлювати велосипедні стоянки біля житлових будинків. Але через ряд об’єктивних причин ними рідко користуватимуться, – застерігають велосипедисти.

Про це сьогодні, 24 березня, ЗІК повідомила прес-служба Асоціації велосипедистів Львова (АВЛ).

Активісти велоруху зазначають, що вже зараз велосипедну стоянку облаштовано у дворі будинку 255 по вулиці Б. Хмельницького та по вулиці Панча, 8. До кінця місяця мають встановити 36 стійок.

У Львові цю ініціативу зустріли дуже прихильно. Але велосипедисти, опираючись на власний багаторічний досвід користування двоколісним транспортом, закликають муніципалітет переглянути географію встановлення стійок.

«Ми вважаємо, що ці велостоянки свого прямого призначення виконувати не будуть», – прогнозують в АВЛ і аргументують свою позицію.

ЗІК наводить цитату з заяви АВЛ:

«Облаштовані адміністраціями паркінги придатні для того, аби залишати велосипед на декілька годин в людному місці (центральні площі, університети, театри, супермаркети), куди з’їжджаються велосипедисти на навчання, роботу, для покупок чи просто у справах. Оскільки вул. Б. Хмельницького, 255 чи вул. Панча, 8 або ж Кульпарківська, 131 не є місцями найбільшого скупчення велосипедистів, то потенційними користувачами цих стоянок є лише мешканці довколишніх будинків.

Але паркінги біля житлових будинків повинні відповідати певним вимогам. Найважливіше, щоб така стоянка була у закритому приміщенні (велогараж, велошафа, закритий двір) або на території під охороною, оскільки велосипед на цих стоянках, зазвичай, залишатимуть на довгий період часу.

Велосипедні стійки, що були встановлені, не придатні для того, аби залишити біля них велосипед на ніч. Існує небезпека, що цю ніч він там не простоїть, оскільки стоянка не є в закритому приміщенні і не має жодного нагляду та навіть накриття від дощу. Звичайний велосипедний замок від нічних злодіїв захистити не зможе. А тому мешканці довколишніх будинків і надалі залишатимуть велосипеди у своїх підвалах, аби вберегти їх від крадіжки.

Встановлені велостоянки будуть порожні. І не тому, що у місті немає велосипедистів, яким це потрібно, а тому, що зроблені вони без дотримання усіх вимог.

Ми вважаємо, що зараз доцільніше встановити вже закуплені велосипедні стійки у публічних місцях, як це планують зробити біля ринку «Шувар» та торгового центру «Зубра» на Сихові (прсп. Червоної Калини, 38 та 109), де львів’яни справді зможуть ними користуватись», – підсумовують велоактивісти. Чи прислухається до них міська влада, покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus