USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У школах хочуть запровадити тест на здібності

10 Червня 2010 13:28
На думку президента Академії педагогічних наук України Василя Кременя, у школах потрібно постійно контролювати знання учнів за допомогою тестів.

Про це він розповів 10 червня на прес-конференції у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Василь Кремень у 1999-2005 роках на посаді тогочасного міністра освіти та науки України серед інших освітніх реформ провів експеримент із проведення ЗНО. На його думку, тестування у школах повинне проводитися постійно, наприклад, після вивчення якоїсь теми. Він припускає, що завдяки такому постійному контролю учні будуть уважніше та краще вчитися.

Окрім того, це їх психологічно підготує до зовнішнього незалежного тестування.

«Я підтримую тестування, але побоююсь двох речей: щоб не створився єдиний національний корупційний центр. І щоб тестування не орієнтувало дітей на механічне засвоєння матеріалу. Тому варто, крім предметних тестів, випускникам здавати тести на здібності.

Ми в Академії такі тести розробили і плануємо запропонувати Кабміну провести такий експеримент, щоб пересвідчитися: чи дійсно це потрібно запроваджувати», - розповів президент АПНУ.

Василь Кремень не відповів на запитання - чи все-таки варто було цьогоріч запроваджувати нові умови вступу? Адже у 2010-му при вступі до вишів, окрім результатів ЗНО, будуть враховані ще й середній бал атестата.

«Цього року проведемо вступну кампанію. Потому треба проаналізувати: як усе пройшло і зробити відповідні висновки», - сказав екс-міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
маруся Показати IP 10 Червня 2010 19:36
Скрушно похитаю головою та гірко посміюся.... Особливо з того, що в руках вчителя засяє талант. Педагоги працюють лише з тими, які приносять додаткові гроші!
kandidat Показати IP 16 Червня 2010 19:10
Саме слово талант - вже гроші! Просто розумні і здібні вже не в моді.З енциклопедії:26,027 литра Талант был наивысшей весовой единицей в таблице греческих мер (собственно слово τάλαντου означало «весы»; затем «груз»). Как определённая весовая единица, талант упоминается уже у Гомера, причём везде взвешиваемым предметом является золото. Я думаю, рівно стільки треба принести в школу за 12 років, щоб твоя дитина була не гірша за інших, з талантом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus