USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українська «теорія брехні»: що приховувала міміка кандидатів у президенти

18 Січня 2010 09:26
Підсвідомо виборець зчитує психологічний портрет висуванця – стверджують фізіогномісти. Міміка, жести можуть бути правдивіші за передвиборну програму, офіційну біографію та декларацію про доходи.
Психолог Світлана Самсонова спробувала проаналізувати добірку з найуживаніших жестів кандидатів у президенти, – передає ТСН.
Чинного президента легко пародіювати – у нього виразна жестикуляція. Коронний жест. Так людина перевіряє, чи добре сидить на ній новенький костюм. «Під час довгих виступів Віктор Ющенко полюбляє загинати пальці - мовляв, я все порахував, у мене все по поличках. І часто прикладає руку до серця - це спонукає людей вірити політикові,- каже психолог - але й покладає на нього велику відповідальність».
Юлія Тимошенко добре навчилася тримати себе. Рухи прем\'єра вивірені й всуціль позитивні – відкриті долоні - «я нічого від вас не приховую». «Рідні» жести Тимошенко можна побачити в моменти хвилювання: коли Верховна рада погрожує розпустити Кабмін, прем’єр в очікуванні чи дадуть гроші на боротьбу з грипом.
Віктора Януковича від сюрпризів іміджмейкери ретельно страхують. Він поганий актор, тому, на погляд психолога, лідерові опозиції порадили просто обмежити свою природну жестикуляцію. Найчастіше Янукович тримає руки в замку – це ще й підтримка самого себе. За останню п\'ятирічку образ Януковича дуже пом\'якшав, - каже дослідниця. Тепер він не громовержець, а добряк.
Володимир Литвин – політик з найгармонійнішими рухами – зазначає психолог. Лідера Народної Партії ніхто не вчив – як слід жестикулювати, переконана Світлана.
Втім, ці природні рухи і видають дещо про політика. Приміром – він часто торкається обличчя. Наче перевіряє – чи на місці його соціальна маска.
Відмітимо, що такі висновки поведінки політиків – це лише припущення. Навіть дуже досвідчені психологи визнають, що не завжди вдається відрізнити природні жести від завчених.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Грымза Показати IP 1 Лютого 2010 02:16
Прошли бы во второй тур Тягнибок и Юля, Ратушняк и Юля, Противсех и Юля, голосовал бы за любого из них только потому, чтобы уберечь народ Украины и свою семью от аферистки и мошенницы с диктаторскими замашками.Лично с ней хорошо знаком.
Витек Зек Показати IP 4 Лютого 2010 10:14
Вы альфонсы ПР уйдите.Дайте дорогу нормальным людям!Надоело,Ваше дерьмо по всех каналах,газетах,интерету!
Улыбка Показати IP 9 Лютого 2010 03:53
Жесты можно заучить, что и сделала Юля, но движения глаз заучить нельзя. По движению глаз видно, что у Юли проблема, она зомбирована своими технологами и нуждается в помощи.Я вот глаза В. Януковича, всегда говорил о его правдивости, чего нельзя сказать о глазах В. Ющенко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus