USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Українські онлайн-ЗМІ публікують щодня 11 тисяч новин

12 Березня 2011 14:39
Сервіс Яндекс.Новини підготував дослідження, згідно з яким, українські ЗМІ публікують щодня близько 11 тисяч новин, - 22% від загального потоку новин рунету.

Українські видання помітно активніші за російські, кожен будній день «середньостатистичне українське ЗМІ» випускає 21 повідомлення (російське ЗМІ – 13), - пише Watcher.

В обох країнах основний потік новин створюють видання зі столиць – київські ЗМІ щодня випускають по 34 повідомлення, московські – 17.

Українські видання обійшли російські і за часткою новин з зображеннями – українські ЗМІ публікують їх в 47% новин, а російські – в 36%.

Дві третини переходів на новинарні сайти здійснюються цілеспрямовано – з адресного рядка браузера, через закладки, пошукові системи або агрегатори новин. Частка переходів з агрегаторов трафіку і баннерних мереж за два роки впала з 23% до 11%.

Як зауважує Watcher, трохи дивною є статистика про передрук новин, який роблять більшість українських видань. За даними Яндекс.Новин, у кожному четвертому повідомленні онлайн-ЗМІ містяться посилання на інші видання (гіперпосилання або текстові згадки). 10% з них є передруком, тобто практично повністю копіюють тексти інших повідомлень. Ще близько 15% усіх повідомлень – передрук без посилань на джерело.

Тобто виходить, що 40% новин є передруком, а 60% – оригінальні новиини. Тобто в Україні щодня генерується понад 6 тисяч оригінальних новин? - сумнівається Watcher.

Найбільш цитованим українським виданням є УНІАН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
D Показати IP 12 Березня 2011 15:33
Дорвались до translate.google.com і lenta.ru

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus