USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Українці підготували до Євро-2012 свою відповідь вувузелі

24 Січня 2011 08:55
Розпізнавальним знаком уболівальника на Євро-2012 хочуть зробити маленькі глиняні свистки, які вигадали ще стародавні трипільці - так звані зозулиці.

В Україні до Євро-2012 футбольним уболівальникам можуть запропонувати гідну відповідь африканській вувузелі: трипільський свисток - зозулицю.

У народі цей музичний інструмент, зроблений з глини, більше відомий як окарина, - пише ТСН.

«Ми хочемо запропонувати кілька зозулиць різних розмірів. Найменша 5-7 см, а велика - близько 22 см. Але остання буде виключно як сувенір», - розповів один з авторів ідеї, президент Асоціації спортивного маркетингу України Олександр Кучерявий.

«Зозулиця має низький приємний звук і не буде дратувати, як африканські вувузели. Ми вже звернулися до комітету Євро-2012, поки все на рівні переговорів», - зазначив він.

Щоправда, не факт, що зозулиця прославиться. «Сумніваюся, що УЄФА дозволить на стадіон проносити глиняні предмети. Вони досить міцні, а осколки можуть бути досить гострими, щоб травмувати людину. У вболівальників нині відбирають навіть пластикові пляшки, бо й вони можуть завдати шкоди», - пояснив делегат Федерації футболу України Стефан Решко.

Утім, Кучерявий стверджує, що ідей у них є ще багато. «Якщо УЄФА не дасть добро - у нас є декілька проектів. Наприклад, щоб маленькі окарини стали розпізнавальним знаком уболівальника. Також - організувати майстер-класи з навчання грі на зозулиці або навіть робити їх своїми руками. А перед фіналом організуємо флешмоб, щоб всі фани одночасно загули в зозулицю», - розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ладомир Показати IP 24 Січня 2011 13:17
+ 5

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus