USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці тратять на інтернет усе більше часу

9 Червня 2011 16:03
Преса та радіо за останні три роки втратили суттєву частину аудиторії, яка переключилася на телебачення та інтернет, яких у житті українців стало в три рази більше

Про це повідомила заступник генерального директора компанії TNS в Україні Анна Добривечір на Другій щорічній конференції «Медіа і реклама: ключові тенденції розвитку медіаринку», - пише 9 червня Дело.

«У 2011 році українці щотижня витрачають по 307 хвилин на інтернет. Це на 207 хвилин більше, ніж у 2008-му році », - уточнила вона.

Разом з «зависанням» в мережі зростає і час, який вітчизняні споживачі проводять біля «блакитних екранів». Тривалість перегляду ТБ-програм збільшилася майже на півгодини (на 29 хв) - майже до 18 годин на тиждень. Типовий вітчизняний телеглядач сьогодні витрачає на ТБ 1046 хвилин.

У той же час свою аудиторію втрачають радіо і преса. Радіослухачі скоротили час на улюблені музичні хвилі на 64 хвилини - до 334 хвилин на тиждень. Причому більшість з них слухають радіо на роботі або в машині.

На щотижневе читання газет і журналів залишається всього 167 хвилин (або на 50 хвилин менше, ніж три роки тому).

Цікаво, що без використання інтернету не уявляють свого життя чверть (25,5%) українців. Хоча ще в 2008 році без виходу в мережу не мислили себе майже на 10% менше наших співвітчизників.

Для порівняння: частка населення, яке не може обійтися без ТВ, виросла всього лише на 1,7%.

Інтернет-користувачі - це в основному мультиспоживачі, які одним лише інтернетом, як правило, не обмежуються. Саме ця цільова аудиторія найбільш цікава рекламодавцям. По-перше, це люди, які мають гроші (топ-менеджерів, фахівців і підприємців з них майже третина). А, по-друге, вони часто піддаються новаторствам у виборі товарів і послуг - таких 46%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валя Показати IP 10 Червня 2011 12:47
Як може збільшуватись слухачів радіо, якщо радіоточки не працють і нові власники "Укртелекому" пропонують переходити на ефірне радіомовлення? Але не в кожного пенсіонера є можливість придбати приймачі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus