USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В рейтингу порушників авторських прав Україна – на першому місці

7 Травня 2013 12:28
Україна лідирує серед країн, які не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності. Про це йдеться в черговому щорічному звіті Торговельного представництва США (USTR), - інформує Gazeta.ua.

США назвали Україну «пріоритетною зарубіжною країною» серед держав, де порушуються права на інтелектуальну власність американських компаній. Таку категорію Україна отримала вперше за сім років. Раніше відомство лише складало список з десяти країн-порушниць без вказівки пріоритетів. Україна, на відміну від інших торгових партнерів США, демонструє вперте небажання виконувати свої зобов'язання для поліпшення захисту прав інтелектуальної власності, - йдеться в звіті.

«Дії України або бездіяльність викликають приносять значної шкоди галузям, які залежать від прав інтелектуальної власності на ринку України і на інших ринках», - відзначають аналітики. USTR щодо України відзначає непрозоре адміністрування системи виплат авторських гонорарів, широке використання нелегального програмного забезпечення в державних установах і неефективність засобів для боротьби з піратством.

Американські експерти відзначають, що Україна не виконує зобов'язання, дані USTR, про посилення заходів боротьби з онлайн-піратством і захисту авторського права. В результаті ситуація з інтелектуальною власністю в країні продовжує погіршуватися.

Також у звіті йдеться, що в Україні процвітає інтернет-піратство. Зокрема, сайт ExtraTorrent.com, який базується в Україні, претендує на звання найбільшої BitTorrent системи у світі.

Через те, що Україна в цьому році очолила рейтинг USTR, вона втратила своє право на пільги в рамках Загальної системи преференцій (ЗСП). Протягом 30 днів з дати виходу звіту торговий представник США буде вирішувати питання про порушення розслідування відносно України відповідно до розділу 301 Закону про торгівлю від 1974 року по підставах, зазначених в доповіді.

Торговий представник США проситиме консультацій з урядом України і прагнути вирішити проблемні питання.

Серед потенційно небезпечних для правовласників країн, за інформацією звіту, також виявилися Алжир, Аргентина, Венесуела, Індонезія, Індія, Китай, Пакистан, Росія, Таїланд і Чилі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus