USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні є свій термінатор. ВІДЕО

30 Травня 2013 17:18
У Рівненській області в селі Колоденка 85-річний дідусь може пропускати через себе неймовірну напругу та залишається неушкодженим.

До унікального дідуся-«термінатора», що не боїться струму, приїхали журналісти програми «Територія обману» - у село Колоденка Рівненської області.

У радянські часи феноменом цікавилося навіть КДБ

Коли Василь Максютинський був ще підлітком, його надздібності намагалися розгадати кращі радянські вчені. Його доправляли у Москву на літаку в супроводі кількох десятків спецслужбовців, тримали в секретній підземній лабораторії, в кімнаті, оббитій металевими пластинами. І щодня з ним повторювали одне й те саме: наливали води на підлогу, ставили босоніж й пускали туди 950 вольт.
Звичайну людину така напруга мала б спалити за декілька хвилин. А він – тільки посміхався.

Експерименти журналістів

Здібності Василя Максютинського з часом нікуди не ділися. Це перевірили й журналісти «Території обману». На початку дідусеві виміряли тиск. Він виявився 208 на 90, при пульсі 94.

«Це взагалі незрозуміло», - прокоментував присутній під час експерименту кандидат технічних наук Вячеслав Гаращенко. З таким тиском навіть молода людина – не жилець. Але Василь Максютинський каже, що добре почувається.

Після цього дідусеві у праву та ліву руки дали оголені дроти під напругою близько 230 вольт. А ось диво – дідусь взяв їх до рук та тримає, як ні в чому не бувало. Науковці розводять руками. А Василь Трохимович лише посміхається. Після експерименту тиск у дідуся підвищився до 225 на 83, а пульс – 127. Проте він й надалі почувався добре. Через себе чоловік може пропустити будь який струм. Після цього він взяв звичайну лампочку і до неї голими руками приєднав два дроти. Напруга на лампі 230 вольт. Лампочка загорілася.

Дідуся в селі так і прозвали Термінатор – за те, що не боїться струму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 30 Травня 2013 17:30
Струм на лампі 230 вольт!!! Я вибачаюся, а журналісти фізику вчили?! Струм вимірюється в Амперах, а напруга у Вольтах!!!
Саша до Лучанин Показати IP 30 Травня 2013 20:22
Ну якщо бути вже до кінця відвертим, то не струм, а сила струму вимірюється в амперах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus