USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені придумали, як не видаляти зубні нерви

9 Липня 2010 13:59
Вченим вдалося розробити найтонші наноплівки, які можуть допомогти уникнути видалення нерва і повернути хворий зуб у здоровий стан.

Про це пишуть «Подробиці».

Щорічно мільйони пацієнтів в кабінеті стоматолога піддаються операціям з видалення нерва і обробці зубного каналу. Ці процедури уже звичні, проте призводять до того, що зуб у роті залишається мертвим.

Нагадаємо, що зубний канал - це частина зуба, зазвичай розташована в його центрі, яка складається з м'яких тканин. У цьому каналі проходять нерви і кровоносні судини, які забезпечують життєдіяльність всієї структури.

Навіть невелике ушкодження нервів або м'яких тканин каналу зуба зазвичай призводить до виникнення інфекції і запалення, які можуть викликати нарив і вразити прилеглі тканин.

Ще з давна зуб з пошкодженими нервами або тканинами каналу просто видаляли. З часом з'явилися методики обробки каналу зуба, які дозволяли видаляти пошкоджені тканини, але зберігати сам зуб.

У наш час йде розробка способів, які базуються на регенерації та заміщенні пошкоджених тканин, що дозволяє не тільки зберегти хворий зуб, а й зберегти його живим.

Фахівці звернули свою увагу на альфа-меланоцітстимулюючий гормон (alpha-MSH), ця речовина володіє яскраво вираженою протизапальною і відновлюючу дією. Змішавши його з полімером, вчені виготовили найтонші плівки. І вже безпосередньо вводячи ці плівки, що містять alpha-MSH, в тканини пошкодженого зубного каналу вдалося не лише зупинити запалення у хворих зубах, але й спровокувати регенерацію нових тканин в мертвому зубі, повернувши його у звичний живий стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus