USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відпочинок на Гряді: «совок» і сучасність. ФОТО

11 Липня 2011 15:36
Традиційне місце літнього відпочинку волинян і не тільки – урочище Гряда на березі озера Світязь – чекає гостей: цьогоріч тут не бракує місць, проте відпочивальників не надто багато через мінливу погоду.

Опікуни баз відпочинку, яких на Гряді понад 60, розповідають: цьогоріч, як і раніше, сюди їдуть за відпочинком і з Львівщини, і з Рівненщини, і навіть з Росії та Білорусі. Проте, ясна річ, найбільше тут волинян.




Гряда традиційно лишається дешевшим місцем відпочинку на Світязі поряд із дещо дорожчою «Турбазою», де сучасних баз відпочинку значно більше.

«Мажорними» на Гряді вважаються відпочинкові бази «Фенікс», «Мотор-січ» та «Феміда-Інтер» тощо, де вартість одного дня перебування, кажуть місцеві, може сягнути навіть 50 доларів. Більшість баз – ще з радянського часу.












Проте ті, хто прагнуть зекономити та не потребують особливих зручностей, зможуть вкластись і у 50 гривень – це найменша ціна дня перебування на посередній базі відпочинку.

На тих, хто не хоче харчуватися у їдальнях баз відпочинку, чекають продавці місцевого ринку та магазинів. Купити тут можна усе найнеобхідніше – різниця у цінах помітна, проте, як правило, несуттєва.




До всього, мешканці навколишніх сіл щодня об’їжджають бази і торгують з рук то рибою, то пиріжками, то ягодами. Так, за великого в’яленого вугря просять близько 150 гривень, а кілограм живої риби готові продати за 15 гривень.



Цьогоріч завдяки обласній владі до Гряди проклали нову дорогу – два кілометри асфальтного шляху відкрили ще у середині червня. Нині дорожники продовжують метушитись та вкладають асфальт далі.


І хоча нові бази відпочинку на Гряді цьогоріч не з’явились, проте будівництво нових розпочате.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Буває Показати IP 11 Липня 2011 16:57
Фото якісь безрадісні, і не скажеш, що літо і пляжний сезон в розгарі :(((
мда Показати IP 11 Липня 2011 17:16
лучше на море катнуть.по финансам одно и тоже выходит
wiking Показати IP 11 Липня 2011 18:22
Тексту мало, але і так 2 речення дивакуваті: різниця у цінах помітна, проте, як правило, несуттєва. І хоча нові бази відпочинку на Гряді цьогоріч не з’явились, проте будівництво нових розпочате.
Beautiful Days до wiking Показати IP 29 Липня 2011 10:00
Згідна, краще на море поїхати з такими темпами..., на Світязь на днів 5 їхати-це потолок, тому що не можливо там більше бути..., а за 50дол. суткі, соррі, але в Туреччині те саме)...ОБИРАЙТЕ І ГОДУЙТЕ НАДАЛІ ТИХ ХТО ВАС ОБКРАДАЄ! =)
NoGood Показати IP 11 Липня 2011 18:33
Мда: Не розказуй.
ЧуйНа Показати IP 11 Липня 2011 23:34
Дійсно, погода якась нельотна була...)
ірина Показати IP 13 Липня 2011 23:57
зачепили за живе. нехай нерадісні фото, але озеро, озеро... манить. А що в місті? радіація, пилюка, шум і синтетика...
OlegJM Показати IP 14 Липня 2011 12:32
"вкластись і у 50 гривень" і 60 грн. біля Алушти зі зручностями на 13,07,2011. Вибирайте.
оля Показати IP 21 Квітня 2012 12:03
скільки років відпочиваю на тут і класно! Друзі які їздили колись на море то кажуть,що те саме тільки ближче! в нормальну погоду тут можна класно відпочити а якщо тільки дивитись по фото що погода не льотна..то я вже незнаю що сказати.
Тратата Показати IP 21 Серпня 2013 14:02
Я там була тиждень і віддихнула на славу, те що ви пишите що там не можливо навіть провести 5 днів , то ви помиляєтесь, просто треба вміти там веселитиись. Оля я з тобою геть згідна, коли є погода то можна класно відпочити і повеселитись, 50 грн це ще не велика сума! Я думаю туди люди їздять щоб відхнути і скупатись в тому чудувому озері, якщо вам щось не подобається то їдьте на своє море, і виходить не дешевше а дорогше, але це як для кого!
Оленка)) Показати IP 18 Липня 2014 21:49
Ахах!А я спочатку побувала на Гряді, а тоді вже подивилась фото! І дивлячись на кожне фото згадувалась якась історія! Наприклад, медпункт, коли купляли пурген ( проносне) для однієї людини))Пляж - попали під бурю і ховались від дощу і блискавок під металевим грибком)) Одіссей - весела дискотека! Рондо - весела музика з веселими музикантами ( один з них дуже крутий плов готує)) Тир- стріляти навчилась! Батут - батут зламали!! Ларьки - не було грошей в останній день - записались на шаурму, до цього часу розплачуємось!) І ще багато веселих моментів і хороших людей - поляків, білорусів, росіян! Раджу поїхати. правда, якщо ПРОСТО хочете весело відпочити! І головне не комфорт будинків. де ви ночуєте. а люди.які вас оточують! З хорошими людьми-друзями і в палатці переночувавши можна чудово відпочити на Гряді!))
Юрій Показати IP 15 Червня 2017 16:32
Був на гряді в 2016р. просто шокований цінами і сервісом, я не розумію як туди ще люди їдуть. Мене шокували і "хороші люди" які бухають просто на дорозі і викрикають, "шикарний сервіс", щоб пообідати потрібно іти в дорогущий ресторан, тому що в їдальню тільки зайдеш і вже ситий (СССР), веселі дискотеки мене просто вразили п’яними натовпами (за виключенням живої музики в барі), також відмітилась погода з 10 днів сонце було 4. Можна чудово відпочити на гряді якщо з самого ранку бухати - проспатись - бухати. Інакше просто жах і за цінами Болгарії
Аня до Юрій Показати IP 7 Серпня 2017 17:29
Згідна з Вами на всі 100%. Моя знайома пропрацювавши тиждень в "Рондо" не витримала антисанітарії в службових приміщеннях. Я бачила фото - це жах!!!
Даша Показати IP 10 Червня 2019 21:37
Яка база знаходиться напроти Мотора?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus