USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада Криму цього літа очікує 6 млн туристів

24 Березня 2011 16:18
Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Георгій Псарьов прогнозує, що в Криму цього літа відпочине близько 6 млн туристів, що на 5% більше, ніж у попередньому році.

Про це інформує Кореспондент .

"Ми чудово розуміємо, що без залучення інвестицій забезпечити розвиток курортної сфери неможливо", - зазначив Псарьов і додав, що з цією метою уряд Криму вживає ряд заходів, зокрема вже проведено земельний аукціон, на якому продано кілька земельних ділянок.

Крім того, вживаються заходи для забезпечення екологічного розвитку, зокрема розроблено програму екологічної безпеки Криму, яка повинна бути затверджена найближчим часом Кабінетом міністрів України.

За словами Псарьова, вживаються заходи для поліпшення транспортного сполучення: запуск чартерного поїзда Москва - Євпаторія, тривалість поїздки яким скоротиться на 6 годин, а також модернізація Сімферопольського аеропорту і будівництво приміського залізничного вокзалу.

Також міністр повідомив, що в нинішньому році інвестиції в розвиток готельної мережі складуть 1,5 млрд грн, що на 40% більше, ніж у 2010 році.

Зараз в Криму нараховується 656 санаторно-курортних і оздоровчих установ, більше 2 тис. готелів і міні-пансіонатів, працюють 232 туроператори, шість аквапарків, 74 спа-комплекси, 446 пляжів. Крім того, в Криму розташовані 11,5 тис. пам'яток історії, культури та архітектури.

Нинішнім літом в Криму заплановано проведення понад 100 різних фестивалів, серед яких кінофестиваль в Ялті, Нова хвиля в Артеку і кримський музичний фестиваль. Крім того, з 2 по 4 червня в Ялті пройде 1 з 12 етапів міжнародного авторалі. Очікується, що цю подію відвідає понад 300 тис. туристів, розповів Псарьов.

Нагадаємо, влада Криму обіцяє, що в Криму з'являться курорти, аналогічні єгипетському Шарм-ель-Шейху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus