USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада надасть Московському патріархату податкові пільги

14 Грудня 2010 07:38
Депутати від Партії регіонів пропонують парламенту внести зміни до Податкового кодексу.

Текст документу депутати хочуть доповнити пунктом про те, що до здачі в експлуатацію кафедрального собору Московського патріархату усі кошти і пожертвування, передані на будівництво об'єкту, не підлягають оподаткуванню на прибутки фізичних осіб, - повідомила ТСН .

Як відомо, в Києві Українська православна церква Московського патріархату почала будувати найвищий в Європі православний храм Святого Воскресіння заввишки 120 м. Це значний комплекс на 22 тис. кв. м, в якому, окрім собору на 5 тисяч прихожан, проектувальники запланували резиденцію митрополита, численні офіси, гімназію, духовно-просвітницький центр, готель для паломників, телестудію, конференц-зал на 1 тисячу осіб, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.

Законопроект "регіоналів" у разі його прийняття також звільнить від обкладення ПДВ операції з постачання товарів, послуг і будівельно-монтажних робіт, ввезення на митну територію України товарів (послуг), у тому числі устаткування і матеріалів для будівництва собору. Не обкладатимуться ПДВ і операції за наданням добродійної допомоги для спорудження храму.

Також на період будівництва собору від оподаткування прибутку будуть звільнені ті підприємства і організації, які направлять не менше 50 відсотків свого прибутку на будівництво об'єкту.

Суми коштів або вартість товарів і виконаних робіт, добровільно перераховані платниками податку на прибуток підприємств, включаються до складу витрат, що враховуються при розрахунку прибутку таких платників.

Раніше депутати Київради виділили 11 млн гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Міськрада, що схвалила проект, рекомендувала підняти собор над рівнем сусідніх транспортних розв'язок. Представники міської влади заявляли, що мають намір підтримувати будівництво, серед іншого, відремонтувавши під'їзні шляхи та інженерні мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Soldier of fortune Показати IP 14 Грудня 2010 14:05
Можливо, київрада виділить кошти на будівництво нового кремля на Хрещатику? А як на рахунок відділення церкви від держави? Яка держава - така й політика. Обмеженість ПР є необмеженою, і насамперед, здоровим глуздом. Злочинці та й годі. Розвалимо державу за культурним, релігійним політичним принципами і будемо московитам пяти лизати... Прикро, боляче, але то наша історія
Добрий Гагатек Показати IP 14 Грудня 2010 14:36
Просто Пісня! А що ж то за "пільги" такі? Може, й Аделаджі пробачимо додатковим пунктом? Це ж також храми і святі місця. Справедливо було б будівництво до Євро 2012 пільгово оподаткувати, щоб таки встигнути до початку і не осоромитися... А тут - такий засос в кацапський зад!!! П(л)ос(л)али Україну!!! (Як у свідомих українців може таке в голову прийти!!! А, може, "депутати" не українські!!!???)
M Показати IP 14 Грудня 2010 20:57
Ото то честь православному міністерству Російської Федерації! Почитайте, кому українська влада такі пільги дає: http://100.sumy.ua/old/articles_145_ru-6-o-Moskovswka-cerkva-ta-hto-msoneri.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus