USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські дороги ремонтують вибірково

18 Липня 2013 15:32
Траси державного значення на Волині - латають. Принаймні, це засвідчує журналістське розслідування видання Відомості-UA.com.

Голова «Укравтодору» Євген Прусенко зобов’язав автомобільні служби ліквідувати ями на дорогах державного значення до 1-ого липня цього року.
На Волині трас державного значення три: Київ - Ковель - Ягодин, Львів - Радехів - Луцьк і Устилуг - Луцьк - Рівне. Остання і потрапила під приціл журналіста видання.

Щойно зійшов сніг, на цій дорозі розпочали поточний ремонт. Але весняні латки сьогодні – ті ж вибоїни. Через село Забороль численні ями значно ускладнюють проїзд.

Як стверджує журналіст, рухаючись у бік Володимира-Волинського, місцями ямки дорожники латають лише кожну третю. А більшість залишаються серйозною перешкодою для руху автотранспорту. «Чи то хитрість така, чи то економія матеріалу? Принаймні ми для себе чітко відзначили: ямковий ремонт більше для «галочки», ніж для того, щоб поліпшити дорожнє покриття та створити нормальні умови для руху транспорту», - припускає журналіст.

Відносно хорошою можна назвати відрізок траси у Торчині. Але позаторік тут дорогу відремонтували капітально.



Через села Затурці, Юнівка Локачинського району - дорожний колапс. Як стверджує автор розслідування - Яма на ямі. Минаючи їх, водії починають маневрувати, з’їжджають на зустрічну смугу, чим створюють аварійну ситуацію.

Неподалік села Затурці, дорожники, які засипали ями вибірково, свої дії пояснили так:

- Це технологія така: спочатку робимо найнебезпечніші ділянки, тобто аварійний ямковий ремонт, потім повертаємося і відпрацьовуємо всю ділянку, - пояснив майстер Володимир-Волинської дорожньо-експлуатаційної дільниці Сергій Ципко.

- Ви краще напишіть про те, що нам зарплату вже чотири місяці не платять, - попросили робітники.

Дорожники сказали, що витрачати гроші на ямковий ремонт, особливо, коли величезну діру лише засипають сумішшю - неефективно. Адже нові ями знову з’являються дуже швидко. Та й термін гарантії «залатування» не має.

Як констатували дорожники, засипана яма може протриматися рік, а може й місяць. А з’їдає такий «ремонт» сотні мільйонів гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Амєлія Показати IP 18 Липня 2013 15:50
Ямковий ремонт дороги з часом удосконалиться,але на слідуючий рік ям буде в двічі більше- контролювати якість ремонту і кількість використаних матеріалів практично не можливо-це комусь вигідно.
Лучанка Показати IP 18 Липня 2013 22:19
Їхали ми з чоловіком до Володимира-Волинського і бачили, як "латають". Самі маленькі ямки засипають, навіть не вкатують, ногами придопкують. І саме головне! Латають, коли мокра дорога. Якщо 5-10 ямок, то 1 залатають маленьку і далі їдуть. Тут не проблема, що комусь не платять ЗП, хто винен? Автомобілісти? Податок з бензину кожен власник машини платить, а гроші де? Де дороги? На Ковель дорога, можна сказати "ідеальна", а до Вол.Волинського не має. Чому? Так само міжнародного значення! Так само великий потік машин. Скоро осінь, а потім зима, і знову залишимось з поганими дорогами і нікому до того діла не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus