USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинському музею подарували сенсаційну знахідку. ФОТО

10 Листопада 2013 14:47
Нумізматична колекція Володимир-Волинського історичного музею поповнилася унікальним експонатом – фрагментом найдавнішої української монети, яка карбувалася на монетному дворі в Київській Русі – срібляником українського князя (короля) Володимира Великого, - інформує Музейний простір Волині.

Знахідку, виявлену на березі річки Луга, поблизу села Зимне Володимир-Волинського району, подарував музею житель міста Володимир Сенчишак.

За останні сто років це вперше офіційно зафіксована знахідка такої монети чи її фрагмента на Волині та Володимирщині, та передача до фондів музею на постійне збереження.

Тривають опрацювання та наукова атрибуція унікальної для Волині древньої української грошової одиниці. Колектив музею щиро вдячний дарувальникові за такий безцінний для європейської історичної науки подарунок, - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus