USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин продав квартиру та купив мотодельтаплан. ФОТО

19 Липня 2013 08:39
Заради мотодельтаплана – мрії дитинства, юності та молодості, - волинянин продав квартиру.

Так, Сергій Калюх із Каменя-Каширського «захворів» небом ще в дитинстві. Сотні запитань про літаки, що цікавили хлопчика, й привели його в авіамодельний гурток.Ейфорія переповнювала серце малого волинянина, коли літачок, який він зробив, злетів у повітря! Це вже тепер він щиро зізнається, що тоді, тієї щасливої миті, не біг за тим літачком, а буквально летів разом із ним, оскільки не відчував землі під ногами, - йдеться на сторінках Вістей Каменя.

Після закінчення школи юнак навіть не розглядав іншого варіанта, як лише вступ до льотного училища. Яке ж було розчарування, коли Сергій не пройшов медичної комісії.

Йому радили навчатися на спеціальності «авіаконструктор», однак його це не влаштовувало.

Кілька місяців потому Сергій Калюх уже був студентом Луцького першого профтехучилища, де здобував професію токаря. Коли ж його направили для проходження практики на завод аж до Запоріжжя, то в цьому місті він почав відвідувати секцію дельтапланеристів. Там він вперше «спробував небо на смак».

Відтоді небо зі своїх «обіймів» уже не випускало поліського авіатора. Навіть коли довелося одягнути армійську форму, то доля й тут йому підіграла – службу проходив на Байконурі. Згодом закінчив курси дельтапланеристів у прикордонному Ямполі, що на Вінниччині, а також вивчився на пілота-мотодельтапланериста для сільськогосподарських робіт.

Коли ж повернувся на Волинь, то нікого вже не дивувало, що Калюх став вести авіамодельний гурток. Та, живучи у Камені-Каширському, він все одно не розлучався зі справжніми польотами – щороку їздив на сезонні заробітки на південь України, де працював льотчиком. Оброблення полів мінеральними добривами не приносило аж надто великої втіхи, проте нагадувало про його справжні бажання.

Однак Сергій В’ячеславович розумів, що постійно так тривати не може, адже щоразу впродовж шести місяців він дуже сумував за сім’єю. Тоді й з’явилася, на перший погляд, божевільна ідея, купити власні «крила». Не один мешканець Каменя-Каширського ніяково знизував плечима, а то й узагалі крутив пальцем біля скроні, дізнавшись, що батько двох дітей заради мотодельтаплана продає квартиру! У це важко повірити, та дружина Віра на це погодилася, аби лишень її благовірний вже нікуди з дому не їздив.


Так у Сергія з’явився власний «побратим» з австрійським залізним серцем, розмах крил якого становить десять метрів. Пілот розповідає, що для години перебування на висоті пташиного польоту потрібно дванадцять літрів 95-го бензину, а щоб його «птаха» здійнялася в небо, їй потрібно для зльоту сто метрів.

Сьогодні мешканців району зовсім не дивує несподіваний звук над їхніми домівками, бо всі знають, що то кружляє місцевий ас. Проте не всі відають, що саме з мотодельтаплана Калюха зняли стрічку про Полісся та річку Стохід, а також кадри, що увійшли до фільму Віталія Нестерука «Велич духу» про сподвижницьке життя почесного громадянина міста Каменя-Каширського, митрофорного протоієрея Феодосія Крестецького. Отож, Сергія В’ячеславовича сміливо можна вважати не тільки місцевим авіатором, а причетним до вітчизняної кінематографії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
иван Показати IP 19 Липня 2013 09:43
краще би соби купив бричку инормального коня -а то дурна забава скрути си голову и проблема для домочадцив : для чого ти примхи?
Саша до иван Показати IP 26 Липня 2013 12:58
З коня теж можна голову скрутити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus