USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Багатий вечір на луцькому Євромайдані. ФОТОРЕПОРТАЖ

13 Січня 2014 20:35
Незважаючи на пронизливий вітер та мінусову температуру повітря, на центральній площі Луцька зібралось чимало людей. Приходили навіть цілими сім’ями.

Євромайданівський Багатий вечір не носив політичного характеру, адже до людей не зверталися громадські активісти та діячі. Натомість, ведучий Жора Потапчук розповів про історію свята, про традиційні вірування українців, пов’язані зі Старим Новим роком. Виявляється, якщо ніч на Багатий вечір буде тихою, значить рік буде хорошим і для людей, і для худоби. А якщо на ранок дерева вкриються інеєм, значить варто чекати щедрого врожаю зернових.

Першими на Євромайданівській сцені з побажаннями щасливих свят виступили учасники ансамблю «Джерела Волині». Для лучан також співали щедрівки та святкові пісні квартет «Акорд», гурт «Весела родина» та багато інших виконавців і творчих колективів.

Як і завдено на Багатий вечір, ласували присутні і традиційною різдвяною стравою – кутею. Пригощав присутніх особисто отаман Козацького стрілецького братства Віктор Федосюк.
«Горіхів та меду неміряно, конями возили!», - хвалив та запрошував скуштувати справжньої отаманської куті головний козак Волині.

Напевне, страва дійсно була такою смачною - від охочих поласувати нею не було відбою, а багато присутніх приходили за добавкою. Пропонували присутнім зігрітися і традиційним «євромайданівським» чаєм.
Опісля частування на сцені знову з’явилися виконавці й свято продовжилося.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 14 Січня 2014 08:01
Молодці
Петро Показати IP 14 Січня 2014 23:12
Щось я цих бравих козаків ніколи на пікетах не бачив...) напевно,устав не дозволяє)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus