USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

З добром у серці: дітки з аутизмом відпочили в Буковелі

18 Грудня 2015 07:00
Луцькі батьки, дітки яких хворі на аутизм, разом із малечею відпочили на гірськолижному курорті «Буковель». Після постійних занять з реабілітації, проведення часу у мальовничому куточку України стало гарним подарунком особливим діткам і залишило у їхній пам’яті найяскравіші враження. Організував і оплатив відпочинок у Буковелі Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, цьогоріч 70 дітей з обмеженими можливостями відпочили у Буковелі, серед них 7 діток - на інвалідних візках.

Мама Влада Рудика Олена – член організації «Янголята», яка кілька років активно діє в Луцьку. Організацію створили з метою допомоги діткам з аутизмом. Там згуртувалися батьки дітей-янголят. Разом їм легше долати труднощі, боротися за свої права, ділитися досвідом. Гуртом вони займаються, навчаються, відпочивають.

Цієї осені завдяки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» «янголята» побували у Буковелі.
«Дуже позитивні враження від відпочинку. Влад добре володіє комп’ютером і він постійно переглядає фотографії з подорожі», - ділиться враженнями мама влада Олена Рудик.

Зі слів пані Олени, Влад розвивався як всі дітки. Ще до року він навчився самостійно ходити, вміло тримав ложку. У 2 роки і три місяці хлопчик пішов у дитячий садочок і вже там почалися нюанси: дитина не завжди контактувала, не завжди вона чула прохання, звернення вихователя, Влад не реагував, не було у нього прямого погляду. Після цього батьки й почали звертатися до спеціалістів.

Діагностувати аутизм не так просто. Спеціалістів із таких розладів надзвичайно мало. Ще важче – визначити причини. Якщо коротко описати, то виходить щось на зразок того, що різні ділянки мозку дитини розвиваються по-різному, не домовляючись між собою – абсолютно непропорційно!

Це – не хвороба, тому лікувати звичайними лікарськими препаратами – дарма. Найдієвіше ж засоби (а їх якраз успішно використовує Олена) – любов, терпіння, систематичність.

Діти з аутизмом, як і будь-які інші, потребують спілкування з природою, вони мають перебувати в оточенні прекрасного, позитивного, того найкращого, що може запропонувати їм цей світ, наш спільний дім.

Не завжди батьки спроможні забезпечити своїм діткам повну реабілітацію. Будь-які заняття вимагають ресурсів і зусиль, а також чималих коштів. Уже понад півроку завдяки Фонду «Новий Луцьк» особливі дітки займаються з арт-терапевтами.

«До них підхід можна знайти саме через музику. Їх можна найкраще соціалізувати через музику. Говорять взагалі, що у дітей з аутичним спектром розладу душа зверху, а тіло - внизу, тобто, вони не можуть поєднати це. А з допомогою музики ми можемо з’єднати душу й тіло і вони краще починають сприймати усіх, хто з ними спілкується», - розповіла арт-реабілітолог Олена Петренюк-Редобенко.

Мама Влада розповідає: «У радості завжди є купа друзів, в радості ми всі чудові, ми всі всіх любимо, а коли складається щось таке, то, власне, крім сім’ї… жодної підтримки. Така ситуація згуртовує. Добро – це думка не лише про оточуючих, а про те, що потрібно віддавати. Добро є, от тільки потрібно його бачити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Настя Вдасюк Показати IP 18 Грудня 2015 10:22
Який палиця молодець!!
Mery12345 Показати IP 18 Грудня 2015 11:31
Палиця як завжди молодець!!!! Дякуємо йому і його команді, що стільки усього роблять для незахищених верств населення!
Вчителька Показати IP 18 Грудня 2015 19:16
Там мамочки - ще ті зміючки. Розумію, важко, діти хворі і все таке. Але мами наглючі, скандальні. Такі собі вовчиці, готові горло перегризти за своїх вовченят
Мамочка до Вчителька Показати IP 18 Грудня 2015 23:10
Кожен сам по собі судить.
Юлія до Вчителька Показати IP 19 Грудня 2015 08:06
Не суди да не судим будешь, а мамочки наші молодці не зломились від горя, а об'єднались і стараються створити місце для своіх діток. Велика подяка тим хто нам в цьому допомогає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus