USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З Лаври хочуть зробити «Ватикан» для патріарха Кирила

20 Липня 2010 07:36
Лавру пропонують відокремити як незалежну державу і поселити там патріарха Кирила.
Про це 19 липня повідомила ТСН.

Голова партії «Русь» Денис Шевчук запропонував перетворити Києво-Печерську Лавру на незалежну державу і поселити там патріарха РПЦ, тобто, за типом держави Ватикан в центрі Риму з Папою на чолі.

«Без загальної цивілізаційної концепції російських країн - України (Русі), Росії та Білорусі - у нас немає шансів на виживання в жорсткому однополярному світі. Але є недовіра один до одного, яка увійшла у світовідчуття нашого народу, розділеного на різні громадянства. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми є пошук об'єднуючих символів для Російського світу. Один такий символ вже є - це Російська православна церква. І для того щоб максимально посилити об'єднуючий ефект і зняти спекуляції на тему «якої саме країни Церква РПЦ», ми виступаємо з ініціативою створення на території Києво-Печерської Лаври Держави Російського патріарха. Повернення патріарха до Києва, туди, де святий Володимир хрестив наш народ, дасть грандіозний заряд на майбутнє», - заявив Шевчук.
Поки що готовності надати Лаврі незалежність не виявлено ні в церковних, ні в політичних колах.

Намісник Лаври отець Павло сказав, що вперше почув про цю ідею і поставився до неї дуже скептично: «Навіть не хочу обговорювати».
У Партії Регіонів «незалежність Лаври» також не сприймають. «Створення такого анклаву шляхом відділення від України частини території країни дестабілізує політичну ситуацію. Може йтися лише про створення патріаршого подвір'я у Києві. Це церковний термін, що позначає представництво Російської православної церкви», - вважає львівський губернатор, відомий своїми зв'язками з Церквою Василь Горбаль.
«Створення держави в Лаврі - це божевільний проект, який точно народився не в Церкві» - каже відомий православний богослов, диякон Андрій Кураєв.
Третій за останній рік візит патріарха в Україну буде тривалим і, на думку багатьох експертів, мета візиту - об'єднати все українське православ'я під керівництвом Московського патріархату.
Крім того, намісник Києво-Печерської Лаври отець Павло сказав: «Можу засвідчити: зі своїх джерел я знаю, що патріарх хоче попросити громадянство України. Це не жарт».Щоб стати українцем, Кирилу доведеться відмовитися від російського громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ястребок Показати IP 20 Липня 2010 09:42
Російського світу нема - є так званий "Русский Мір". І, тим більше, немає ніякої "Російської православної церкви", а є лише Руська православна Церква. Спаси вас Господи.
Ястребок Показати IP 20 Липня 2010 10:16
...А взагалі інформація хороша. Людям корисно знати, що політики, котрі позиціонують себе як "православні громадяни" і/або вплутують Церкву у свої політичні ігри, насправді не є церковними людьми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus