USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.16 10.34

За декілька днів у небі - кривавий хвіст комети

8 Березня 2013 14:29
За однією з двох яскравих комет можна буде спостерігати з 12 по 14 березня у нічному небі.

Друга комета наблизиться до Землі наприкінці осені. Експерти кажуть, що наступного разу вони з’являться поблизу нашої планети більш ніж за 100 тисяч років.

Однак апокаліпсис не торкнеться Землі. Комета C/2013 A1, яку виявив в січні відомий австралійський дослідник Роберт Макнот, прямує на Марс, пише «Газета Виборча».

Окрім комети C/2013 A1, ми зможемо побачити й комету PanSTARRS. Зараз її видно у небі Південної півкулі, але комета стрімко рухається на північ і невдовзі ми її зможемо побачити у нічному небі - дуже низько над західним горизонтом. Обидві комети – красиві та безпечні, але вже третя комета, що наближається, може призвести до апокаліпсису.

За словами Макнота, розрахунки показують, що у жовтні наступного року небезпечна комета повинна пройти повз «червону планету» на відстані більше 40 тисяч кілометрів.

Комети мають у своєму складі, головним чином, летючі компоненти - оксид вуглецю, діоксид вуглецю, воду, метан й аміак. «Народились» небесне тіло в дуже віддалених частинах Сонячної системи, за орбітою Нептуна, де сонце ледь гріє.

Поверхня комети нагадує льодовик, покритий мережею тріщин, струменями гейзерів газу. Вони діють, як реактивні двигуни і можуть внести корективи в хід комети.

Астроном Філ Плейт порівнює енергію зіткнення комети з «Червоною планетою» з вибухом в мільярд мегатонн у тротиловому еквіваленті. «Це в мільйон разів більше, ніж найбільший вибух ядерного заряду», - розповідає Плейт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus