USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Засяяла головна новорічна ялинка Луцька. ФОТО

19 Грудня 2011 19:53
Нарешті у Луцьку засяяла головна новорічна ялинка міста. Щоправда, це – одразу три вічнозелені красуні, які ростуть у центрі міста.

Свято відбулося 19 грудня на Театральному майдані.

Лучани почали збиратися на площі о 16.00. Щоб розважити людей, ведуча розповідала легенду про те, як татаро-монгольське військо напало на Луцьк. Городяни довго тримали оборону, але їх сили невпинно танули. Здавалося, що ось вже ворог потрапить за міські мури, але лучани почали молитися Святому Миколаю, і на татарів посипалося каміння. Ворог відступив. «З того часу Миколай став покровителем нашого міста», – розповіла ведуча.


Згодом людей, які трохи замерзли, розважали піснями та віршами вихованці музичної школи № 1 та хорові колективи.



Для того, аби привітати лучан, на сцену вийшли керівники міста та області, очільники релігійних конфесій.
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук привітав усіх зі святом та запитав у дітей: «Ви хочете, щоб свята тривали якнайдовше?»

Діти гуртом гукнули: «Так».
На це губернатор сказав: «Дорослі, ви чуєте, що хочуть діти? Вони хочуть свята, яке ніколи не закінчується».

Очільник облради Володимир Войтович розповів, що 2011 рік приніс багато радості. «Були нові садочки і нові школи. У нас є багато планів. Заради вашого майбутнього, діти», – зауважив посадовець.
Луцький мер Микола Романюк побажав присутнім, щоб Святий Миколай приносив у кожну домівку добро та радість. «І нехай Бог, оберігає наше місто, нашу славну Волинь і нашу Україну», – сказав міський голова.

Митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт у своєму виступі нагадав слова Ісуса Христа: «Будьте милосердними, як Отець ваш небесний милосердний є». На його думку, Святий Миколай – взірець християнської доброти та милосердя, який всі повинні наслідувати.
Також він подарував Миколі Романюку на честь Дня Ангела Біблію. Та побажав, аби Бог благословляв всі його починання.
Архієпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл сказав, що лучани живуть у гарному місті, яке береже Святий Миколай. Він подякував усім, хто любить та працює заради Луцька.
Ординарій Луцької дієцезії римо-католицької церкви Маркіян Трофим’як переймався екологічними проблемами. Мовляв, він не пам’ятає такого теплого грудня. «А це не дуже добре для природи», – зауважив владика.
Також він вважає: «Ми маємо бути гідними того дару, що ми живемо в країні, де влада не переслідує релігію, а шанує її».

Врешті-решт, на сцені з’явилося дві дитини, перевдягнуті в янголяток, які й запалили ялинку.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Зевс Показати IP 19 Грудня 2011 20:20
а на фіга три ялинки? Це по одній від царя Бориса, Романюка і Войтовича?
Елка до Зевс Показати IP 20 Грудня 2011 00:57
Нехай краще буде з лишком чим з недостачею!
Кот Шредингера Показати IP 19 Грудня 2011 20:47
Много не бывает. Это ж йолки...
Анатолій Котлюк Показати IP 19 Грудня 2011 21:12
До речі. В царя Бориса - конкурент з'явився. Цар Олег називається. Щоправда поки що жартома кажуть, але в кожному жарті...
ч Показати IP 19 Грудня 2011 21:27
шо за Олег??
Анатолій Котлюк до ч Показати IP 19 Грудня 2011 22:03
та є один
andrea Показати IP 20 Грудня 2011 08:26
якась убога ялинка.....
я Показати IP 20 Грудня 2011 09:03
Зевсу. Ти що дибіл уже трентій рік в місті прикрашають три ялинки.
Еколог Показати IP 20 Грудня 2011 09:32
Кажуть це Стемпковський придумав замість зрізаної прикрашати тї що ростуть
Добрий чоловік Показати IP 20 Грудня 2011 10:29
Хоч для мене Стемковський був не з приємних,та єдину мудру ідею подав.Зрізати ялинку в лісі,щоб прикрасити площу на свято-це кощунство.А так з кожним роком ці три ялинки будуть все більшими та пишнішими.І,взагалі,молодці,що таке свято влаштовують,як засвічення ялинки.Дітям яка потіха.Я сам з села,так в нас ніколи нічого подібного не було років сорок.Та в минулому році почали прикрашати єдину ялинку,якак росте в центрі села.Так тепер завдяки цій ялинці село освітлюється!Хоча б центр.А то було,як в льосі.Та і люди почали будинки освітлювати гірляндами знадвору.О це дійсно гарно.Теперішня луцька влада-молодці.Видно роботу.А ті,хто судять-хай самі спробують щось зробити доброго для міста.Чотири роки для мера дуже мало.За цей період голова тільки починає "в'їжджати" в роботу.З наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим всіх!!!
перехожий Показати IP 20 Грудня 2011 12:23
О-щось бажаючих прикрасити ялинку не стало-і просили ж цього року долучитися .А розмов минулого року було і що черга вишикується .і що прикрашати так всі хочуть - а як до діла дійшло то пшик.Лишилися минулорічні іграшки з яких логотипи познімали. Де ви минулорічні коментатори ?
доброму чоловіку Показати IP 20 Грудня 2011 12:28
Перепрошую, а можна конкретніше - яку роботу видно? Ялинку засвітити? Так її при будь-якій владі щороку засвічують. Слава Богу, у нас хоч свята від влади не залежать
125 Показати IP 20 Грудня 2011 14:16
Всі роки стандарт, даже прикрашають одинаково. надоїло.
Вікторія до 125 Показати IP 20 Грудня 2011 15:43
Пане 125, а давайте ви проспонсоруєте і прикрасите ялинку в центрі Луцька власним коштом? Їй-бо, вам аби оце ср*чь розводити. Іноді краще і змовчати, аніж теревенити що-небудь!
Панночка до Вікторія Показати IP 20 Грудня 2011 16:10
А Ви, пані Вікторія, така мудра,мабуть і працює у держ. структурі міста,не помиляюся?Спробуйте знайти спонсора,тендер розіграти:), рекламку зробити волинським і вже не тільки бізнесменам, а то таке враження,що СССР на дворі!!! Одне і те саме, та це ще таке...,ВЖЕ ВСІ ЗВИКЛИ,ЩО У МІСЬК КРАДИ ЧИ У ОБЛ.ДЕРЖ.АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМА ЛЮДЕЙ З РОЗУМОМ-бо працюють ВИКЛЮЧНО, ТУПОВИКЛЮЧНО "ВСІ СВОЇ", то ідеї там не друзі,а креатив тим більше..., ТО ХОЧ РІВНО МОЖНА ПОВІСИТИ? РІВНО,НЕ КРИВО, А НОРМАЛЬНО!!! А ТО ТІ ЯЛИНКИ ГАРНІШІ БЕЗ ГИРЛЯНД КРИВОБОКИХ!!!
Вікторія до Панночка Показати IP 20 Грудня 2011 17:02
Пані Панночко, помиляєтесь, абсолютно ніякого стосунку та відношення не маю до держ.установ. Не хочу сваритися, бо чорноротим важко на світі живеться ). Пропозиції, до слова, приймаються на номер 1580 (натяк). + порада - вимикайте CapsLock, не одна я НЕ читаю таких повідомлень. Гарного вечора і шануйтеся!
Вікторія до Панночка Показати IP 20 Грудня 2011 17:54
Пані Панночко, помиляєтесь, абсолютно ніякого стосунку та відношення не маю до держ.установ. Не хочу сваритися, бо чорноротим важко на світі живеться ). Пропозиції, до слова, приймаються на номер 1580 (натяк). + порада - вимикайте CapsLock, не одна я НЕ читаю таких повідомлень. Гарного вечора і шануйтеся!
Осінь до Вікторія Показати IP 20 Грудня 2011 20:46
Воно й видно як Ви, Вікторія, не читаєте комментів:)!
ога ога до Осінь Показати IP 20 Грудня 2011 22:01
а мені гороскоп порадив равликів завести
привіт Показати IP 20 Грудня 2011 16:46
Цього року Приватбанківська символіка присутня??? А то в памяті ще залишились минулорічні прикраси
Я з Луцька. Показати IP 21 Грудня 2011 13:56
Але й ця Віка тупа курка. Можна прикрасити тим самим,що і є тільки фантазію трохи включити і получиться гарно і поновому. Підтримую 125. Вже ... ...спонсорів не має Луцьк, що простий житель міста оплачував головну ялинку.
Вікторія до Я з Луцька. Показати IP 21 Грудня 2011 16:03
Даруйте, я вас не обзивала. Ви мене знаєте, що дозволяєте собі таке? Фантазуйте собі на здоровля вдома на рідних. Обожнюю отаких с...нів, яким ніколи ще і ніхто не догодив!!! Shame!!!!
Я з Луцька. Показати IP 22 Грудня 2011 15:40
Після такого комента тебе по другому неназвеш.
Вікторія до Я з Луцька. Показати IP 23 Грудня 2011 15:03
По-перше, я вам не "ТИкала". По-друге, хочете, аби останнє слово було за вами - будь ласка. Я не маю більше наміру флудити не в тему. П.С. Have a nice day!
А-я-я-й Показати IP 24 Грудня 2011 22:18
Мабуть та Віка сама і командувала парадом при прикрашані ялинки, що так тримає оборону. Вікторія спокійно, кожен має право висловлювати свою думку і якщо вона незбігається з вашою то це не означає, що вона не правельна.
дарина Показати IP 19 Грудня 2013 21:02
А чому немаэ фотографій хору??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus