USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З’явилися окуляри, що самі змінюють фокус

18 Січня 2011 12:42
Американська компанія PixelOptics показала перші зразки окулярів з електронним фокусуванням.
Новинка стане доступна покупцям протягом цього року. Ціна приладу становитиме від 1000 до 1200 доларів, - пише Gazeta.ua.
В основі цього пристрою, названого emPower!, лежать композитні лінзи, що складаються з двох шарів скла з набором рідких кристалів між ними.
Поворот кристалів служить не для затемнення окулярів, а для зміни довжини оптичної відстані між склом.
Технологія електронного фокусування, розроблена і випробувана в університеті Арізони кілька років тому, пізніше була куплена і розвинена PixelOptics, а тепер доведена до серійного виробництва.
Електроніка, що управляє зміною фокуса, змонтована в дужках окуляр. Торкаючись їх рукою, користувач може довільно змінювати налаштування лінз. Але, крім того, окуляри працюють і в автоматичному режимі.
У дужках захований акселерометр, який визначає нахил голови власника. Передбачається, що якщо він тримає її прямо, то дивиться вдалину, а якщо нахиляє вниз, то читає або роздивляється якісь ближні предмети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus