USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

1 липня: події, факти, дні народження

1 Липня 2015 00:00
День народження 1 липня відзначають екс-начальниця Волинського обласного управління статистики Марія Мотиль, начальник територіального управління державної судової адміністрації у Волинській області Наталія Коцирій, журналісти Наталка Слюсар та Леся Верхов'яд (на головному фото), волинський фотограф Микола Комаровський, менеджер з розвитку власної торгової марки Торгового дому «АВАНТА» Оксана Луговська та приватний підприємець Сергій Набойчик.

Окрім того, сьогодні святкує день народження головний юрисконсульт Фонду Ігоря Палиці - «Новий Луцьк», депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Редакція висловлює щиру вдячність імениннику за сприяння роботі Інформаційного агентства Волинські Новини, бажає міцного здоров'я, невичерпної енергії, оптимізму, особистісного розвитку та нових професійних здобутків.

Також сьогодні іменинник - активіст Павло Коширець. Колектив Організації «ОВАЛ» бажає йому міцного авіаційного здоров'я, повного форсажу по життю, простих метеорологічних умов на всьому життєвому курсі, повної заправки і тисячі можливостей для дозаправки, видимості мільйон на мільйон, відмінного функціонування всіх систем і завжди зустрічного вітру на зльоті, а самих зльотів побільше!


ІА Волинські Новини вітає усіх і бажає здоров’я, успіхів і достатку.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Сергій, Олександр, Василь, Леонтій.

Наша хроніка:

Торік 1 липня Верховна Рада ухвалила новий Закон «Про вищу освіту». Народні депутати підтримали у другому читанні в цілому законопроект № 1187-2 «Про вищу освіту» (нова редакція).

Також цього дня ми писали про таємниці «міста-примари» очима лучанина. Страшна катастрофа залишила після себе у Чорнобилі купу нерозгаданих таємниць. І сьогодні є люди, які, попри усі перестороги, їдуть до забороненої території, аби на власні очі побачити страшну велич екологічного апокаліпсису.

2013 року в цей день ІА Волинські Новини повідомляло, що установи Волині на свята перестали вішати прапори. Державні прапори не вивісили на кількох установах у Нововолинську у День Конституції.

Окрім того, редакція публікувала відео про чорничні «жнива» на Волині. Волиняни називають ягоду своїм «другим хлібом».

А 1 липня у 2011 році на міжнародному веломарафоні лучанин фінішував другим. Українсько-польськой веломарафон між Львовом і Краковом присвятили 15-й річниці Конституції України.

Народилися:

Цього дня народилися німецький філософ-ідеаліст, математик Готфрід Лейбніц, німецький генерал, військовий теоретик і письменник Карл Клаузевіц, французька письменниця Жорж Санд (Амандіна Аврора Дюпен), радянська скульпторка, авторка скульптури «Робітник і колгоспниця» Віра Мухіна, американський письменник Джеймс Кейн («Листоноша завжди телефонує двічі»), радянський астроном, астрофізик Йосип Шкловський, радянська кіноактриса Клара Лучко («Кубанські козаки», «Велика сім'я», «Циган»), американський кіноактор, режисер і продюсер Сідні Поллак («Тутсі», «Сабріна», «Фірма»), український скульптор Йосип Рик, радянський письменник, сценарист Олександр Курляндський (мультфільми «Ну, постривай!» і «Пригоди блудного папуги»), український педагог, освітянин, управлінець, професор Петро Таланчук, український політик, державний діяч, міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, український історик, філолог, джерелознавець Сергій Білокінь, принцеса Уельська, дружина принца Чарльза, одна з найпопулярніших в світі жінок свого часу Діана Маунтбаттен-Віндзор, американський легкоатлет, спринтер Карл Льюїс, український політик, народний депутат кількох скликань, син В’ячеслава Чорновола Тарас Чорновіл, американська фотомодель і акторка Памела Андерсон, нідерландський футболіст, нападник «Малаги» Рууд ван Ністелрой, український футболіст і тренер Ігор Жабченко, американська актриса Лів Тайлер.

Сталося:

1858Чарльз Дарвін у Лондоні вперше представив свою теорію еволюції.

У 1930-х, теорія природного добору Дарвіна разом з теорією наслідування Менделя склали сучасну синтетичну теорію еволюції. З її величезними властивостями пояснення та передбачення, ця теорія стала центральним організовуючим принципом сучасної біології та соціології, забезпечуючи загальне пояснення різноманітності життя на Землі й появи ноосфери.

1946проведено перше повоєнне випробування атомної бомби на атолі Бікіні.

Загалом з 1945 до 2007 року було підірвано 2065 ядерних та термоядерних пристроїв.

Найпотужніша випробувана бомба, «Цар-бомба» потужністю 50 мегатонн, вибухнула 30 жовтня 1961 на Новій Землі. 1963 року всі ядерні держави підписали договір про обмеження випробовування ядерної зброї, за яким заборонялися вибухи в атмосфері, під водою й у відкритому космосі, але дозволялися підземні вибухи. Франція продовжувала випробовування в атмосфері до 1974 року, Китай — до 1980.

Востаннє підземні випробування ядерної зброї здійснювалися: Радянським Союзом — 1990 року, Сполученим Королівством — 1991 року, США — 1992 року, Китаєм та Францією — 1996 року. 1996 року було підписано договір про повну заборону випробовувань ядерної зброї. Індія та Пакистан не підписали цей договір і здійснили випробовування 1998 року. Останнє випробовування станом на вересень 2010 здійснила Північна Корея - 25 травня 2009.

1989у Києві утворено Народний рух України.

Історія політичної партії «Народний Рух України» веде свій початок від громадсько-політичного руху, який був заснований на базі численних демократичних угруповань, на основі запропонованих Спілкою письменників України Програми і Статуту (надруковано в «Літературній Україні» 16 лютого 1989 року).

У березні - вересні 1989 року в більшості областей пройшли установчі конференції. Установчий з'їзд відбувся 8-10 вересня 1989 року у Києві під назвою «Народний Рух України за перебудову».

У Народному Русі об'єдналися люди різних політичних переконань — від ліберальних комуністів до тих, хто сповідував ідеї інтегрального націоналізму. Домінували настрої національної демократії, що привели до виходу з Руху частини комуністів і національних радикалів. У перший же рік свого існування Рух організував ряд великих масових заходів, метою яких була боротьба за державну незалежність, відродження української нації, відтворення історії українського народу і державності. Особливу увагу в пропагандистській роботі Рух приділяв вихованню історією.

Найбільшими заходами Руху були: «Живий ланцюг» до дня Злуки ЗУНР та УНР (22 січня 1990 року), масовий виїзд на Нікопольщину та Запоріжжя до 500-ліття Запорозького козацтва (1-5 серпня 1990), великі заходи під Берестечком, Батурином, в Лубнах і Хотині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фанат Показати IP 1 Липня 2015 00:18
З днем народження!
Остап Бендьор Показати IP 1 Липня 2015 07:36
Покращення вже настало! Вітаємо усіх жителів Лучанська. Від сьогодні проїзд у тролейбусах - по 1,75 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus