USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

18 червня: події, факти, дні народження

18 Червня 2016 00:00
День народження 18 червня відзначають депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва (на головному фото), заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Іван Грицюк, декан факультету міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Сергій Федонюк, розробник сайтів Юрій Академицький та бувалий квестер Луцька Олександра Говорова.
Сергій Федонюк
Сергій Федонюк


Окрім того, сьогодні святкує день народження журналістка Ірина Юзова. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Інформаційне агентство Волинські Новини вітають її зі святом, юажають творчого натхнення, невичерпної енергії, гарних новин і яскравих вражень від життя.


Також серед іменинників сьогодні - програміст студії «Ідейл» Микола Павлюк . Його як «найкрутішого програміста» вітають колеги, а ІА Волинські Новини особливо дякує за підтримку видання та бажає реалізації найсміливіших проектів та успіхів у всіх починаннях.


Окрім того, 18 червня відзначає день народження голова ГО «Волинський актив молоді», арт-директор Порт City Валерій Стернійчук. Рідні та друзі вітають коханого чоловіка, люблячого татка і щирого друга. «Найніжніший, турботливий, добрий, вірний, коханий,смішний (так часто говорять наші діти), діловий, важливий, обдарований, талановитий і просто класний», - так говорять близькі про іменинника.

Бажають йому ясності думок і легкості почуттів. Більше безтурботності і веселощів, яскравих відчуттів і душевної бадьорості. Нехай життєва енергія вирує в крові сильніше кожного дня.


День народження сьогодні і в лучанки, екс-менеджера гурту Ріплей Олени Дроздової. Рідні і друзі вітають її зі святом, бажають щастя, кохання, гарного настрою та щедрих дарунків долі. Нехай кожен день буде сповненим приємними сюрпризами.


Також друзі вітають з днем народження Іванну Шкоду. Бажають гарного настрою, успіхів у всіх справах, удачі завжди і скрізь, любові, красивої як у казці, друзів вірних, вражень позитивних, щастя безмежного, натхнення величезного, грошей мішками і здоров’я міцного. «А найбільше хочеться побажати, щоб всі побажання збулися», - кажуть близькі.


ІА Волинські Новини вітає усіх і зичить здоров’я, віри у власні сили і достатку – як матеріального, так і душевного.

Також сьогодні виповнилося б 64 роки директору Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, заслуженому діячеві мистецтв України Богданові Березі. Нагадаємо, він помер 4 грудня 2010 року.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Дорофей, Ігор, Іона, Костянтин, Леонід.

Наша хроніка:

Торік редакція писала, що пісня українського гурту увійшла у трійку найпопулярніших композицій Польщі. Пісня українського гурту KOZAK SYSTEM вперше стала визнаним хітом у Польщі.

18 червня 2014-го Інформаційне агентство Волинські Новини писало про права мобілізовних: зарплату, відпустки, демобілізацію. Йдеться про тлумачення змін, які парламентарі внесли до закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

У тому ж 2014-му про клеванський тунель кохання зняли відео. «Першовідкривачем» цієї неймовірної місцини став фотограф Сергій Делідон. Він одним із перших влаштував тут фотосесію для наречених.

Також видання публікувало 40 цікавих фактів про бандерівців, що викликають у нас посмішку, а на росіян наводять жах та паніку.

У 2013-му у топ-10 «поганих хлопців» опинився капітан «Волині» Сергій Сімінін. Йогозанесли до переліку десяти футболістів української Прем'єр-ліги, які порушують правила гри найчастіше.

Того ж 2013-го у Луцьку заборонили входити в клуб у вишиванці. Відвідувача в українській національній сорочці не пустили у заклад.

У 2012 році редакція повідомляла про бізнесмена, який заробляє на жабах. Під час проведення Євро-2012 луцький підприємець постачав столичним ресторанам жаб’ячі лапки.

Народилися:

Цього дня народилися український учений, творець української школи оториноларингологів Олександр Пучківський, український філософ, історик культури, громадський діяч на еміграції Іван Мірчук, американець, який здійснив парашутний стрибок у віці 97 років, Джордж Слейєр, український письменник Сергій Плачинда, радянський актор театру й кіно Юрій Соломін (фільми «Ад'ютант його превосходительства», «Дерсу Узала», «Звичайне диво», «ТАРС уповноважений заявити»), англійський рок-музикант і композитор Джеймс Пол Маккартні, польський політик, прем'єр-міністр Польщі в 2006-2007 роках Ярослав Качинський, польський політик, президент республіки Польща у 2005-2010 роках Лех Качинський, українська фехтувальниця, шабліста, олімпійська чемпіонка Ольга Жовнір.

Сталося:

1583Перше страхування життя. У Лондоні Ричард Мартін застрахував життя Вільяма Гібсона на суму 383 фунти.

1881Відновлення «Союзу трьох імператорів». Імператори Німеччини, Австрії і Росії підписали таємну угоду, за якою члени союзу зобов'язали не надавати підтримки жодній державі при нападі на одного з членів союзу.

1934заарештовано Романа Шухевича у зв'язку з вбивством міністра польського уряду Перацького (відплата за так звану пацифікацію). Вбивство Перацького, як покарання за пацифікацію, організувала ОУН. Степан Бандера, як Крайовий провідник ОУН, дав наказ на виконання рішення трибуналу. Акцією керував Микола Лебедь. Атентат готувався у Варшаві – Ярослав Карпинець виготовив бомбу, якою мали стратити міністра. Виконавцем вбивства призначено члена ОУН Григорія Мацейка. За версією трибуналу оунівців, він мусив підірвати себе і Перацького. 15 червня 1934 року Перацький прибув на обід до ресторану «Товариський клуб» на вулиці Фоскаль. Григорій Мацейко підійшов до нього і спробував підірвати бомбу. Коли пристрій не спрацював, він кількома пострілами смертельно поранив міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus