USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

21 листопада: події, факти, дні народження

21 Листопада 2015 00:00
21 листопада день народження святкують ведучий Волинського телебачення Михайло Кузьмич, директор ДВТП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк, журналістка Тетяна Зубрик-Хомич (на фото) та музикант Сергій Скулинець.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає їм щастя, творчої наснаги, миру та здійснення мрій. Нехай кожен день приносить лише гарні новини.

День народження сьогодні і у волинянина Максима Коропця. Його вітають рідні та друзі, зичать ніколи не спинятися на досягнотому та бути по-справжньому щасливим!



Сьогодні Україна відзначає річницю Революції Гідності. Рік тому почався відлік становлення нової держави, пробудження свідомості українського народу. Саме рік тому ми, українці, почали писати новітню історію України, справжню незалежність.

Окрім того, сьогодні – Всесвітній день телебачення та Всесвітній день вітань.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік 21 листопада лучани вклонилися тим, хто кров’ю писав «книгу гідності». У Луцьку вшанували пам'ять Небесної Сотні та загиблих у ході АТО воїнів.

Окрім того, у Луцьку відбулася презентація персональної виставки картин волинської художниці Юлії Гетьман. На виставці представили близько трьох десятків картин олійного живопису.

Найголовнішою подією цього дня у 2013 році було зародження нового Майдану. Як усе починалося дивіться ТУТ.

Окрім того, минулого року редакція розповідала, що письменник з Волині - лауреат Премії британського пен-клубу. Одну з найпрестижніших міжнародних відзнак для літераторів 2013 року отримав Ігор Павлюк за книжку «Політ над Чорним морем».

У 2012 році видання розповідало, як люди «перетворювалися» на витвори мистецтва. Використовуючи оголене тіло як полотно, митці показали свої таланти на фестивалі Bodyspectra 2012.

Народилися:

Цього дня з’явилися на світ французький письменник і філософ-деїст Вольтер, український громадський діяч i етнограф, добився дозволу на перше повне видання творів Тараса Шевченка Андрій Маркевич, український кобзар, бандурист Володимир Перепелюк, український композитор Михайло Вериківський, український математик Михайло Кравчук, український художник Іван Семесюк, дослідник палеоліту, слов'янської археології та етнографії Петро Єфименко, український астроном Олена Казимирчак-Полонська, український політв'язень Август Вірлич, український актор і режисер Ярослав Геляс, український актор театру та кіно Михайло Голубович, чотириразовий олімпійський чемпіон Віктор Сидяк, український графік Михайло Андрійчук, український журналіст Михайло Бриних, ісландська співачка, музикант, композитор і автор пісень Бйорк.

Сталося:

1783 — У небо над Парижем піднялася перша пілотована людиною повітряна куля братів Жозефа-Мішеля і Жака-Етьєнна Монгольфье.

1877 — Томас Едісон винайшов фонографа.

1916 — потонув «Брітанник», корабель-близнюк «Тітаника» налетів на німецьку міну.

1918 — У Львові встановлено польську владу. Уряд ЗУНР переїжджає до Тернополя, згодом до Станіслава.

1919 — Був укладений «Договір між союзними державами і Польщею про Східну Галичину», який передбачав передачу на 25 років Галичини до складу Польщі з обов'язковим забезпеченням їй автономного статусу.

1920 — Армія УНР перейшла ріку Збруч на територію Польської держави, де була інтернована в таборах.

1921 — Більшовики розстріляли під містечком Базар 359 полонених українських вояків, учасників Другого Зимового Походу Армії УНР.

1941 — В СРСР запроваджено податок на холостяків.

1947 — У Нью-Йорку засновано Панамериканську українську конференцію. В наступному, 1948 р. було утворено Координаційний Осередок Українських Громадських Організацій в Європі. Після тривалої підготовки, в листопаді 1967 р. на з'їзді в Нью-Йорку утворено Світовий Конгрес Вільних Українців (СКВУ), який об'єднав всі крайові і міжкрайові українські організції діаспори.

1962 — президент США Джон Кеннеді зняв блокаду Куби.

2004 — в Україні проходив другий тур виборів Президенти України. О 20:40 на Майдані Незалежності близько 20 тисяч прихильників кандидата в Президенти України Віктора Ющенка розпочали акцію з оприлюднення підсумків паралельного підрахунку результатів другого туру виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus