USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Феєрверки під час війни»: лучан дратує засилля білбордів

16 Жовтня 2014 11:26
Лучан не оминуло «свято волевиявлення» - вибори 26 жовтня. Окрім того, що вони обиратимуть кандидата у народні депутати, їм доведеться визначитись із претендентом на посаду депутата облради на місце покійного екс-губернатора Бориса Клімчука. Тож, вулиці обласного центру в прямому сенсі слова всіяні передвиборними рекламами та агітками.

Однак, схоже, більшість звичайних лучан така тенденція неабияк дратує. Про це вони розповіли під час відеоопитування, яке підготували представники громадської організації «Бойкот», що свого часу приєдналася до всенародного обурення з приводу марнотратства під час війни і провела власне дослідження затрат на зовнішню рекламу кандидатів у народні депутати України в Луцьку. Так, з їх слів, безпека життя одного українського солдата вартує 2 білборди та 5 сітілайтів.

Опитані ж краяни в один голос запевняють, мовляв, передвиборна агітації уже серйозно набридла: «Я не розумію, навіщо робити рекламу тим людям, які не є справжніми. Якби була реально класна людина, її б одразу вибрали», - каже русявий молодий лучанин.

Дехто наголошує на тому, що на агітацію та пропаганду витрачають стільки коштів, що за них можна зробити мінімум 5 добрих справ. Саме добрі вчинки, на думку лучан, дадуть більше користі і для пропаганди депутата чи партії, і для полегшення життя тих хлопців, які наразі перебувають в АТО.

«Зовнішня реклама катастрофічно набридла. І так тієї реклами багато, що ми самі її знаємо напам’ять, можемо кого завгодно рекламувати», - віджартовуються краяни.

Загалом, більшість опитаних дотримуються думки, що уся «передвиборна гонка» - це величезне психологічне навантаження для звичайного населення.

Про те, наскільки набридла агітація й що мультики значно цікавіші, ніж політична реклама, говорять навіть діти.

«Білбордів з рекламою сьогодні не потрібно взагалі. Натомість варто допомогти тим людям, які перебувають в зоні АТО. Це більш потрібно, ніж ця агітація. Якби кандидати хоча б через один пішли туди, де зараз воюють ці хлопці, або хоча б відправили на війну власних дітей, тоді б вони точно знали, куди вкладати ті гроші», - вважають лучани.

А ще мешканці обласного центру запевняють, що гроші, витрачені на рекламу, краще віддати на відбудову зруйнованих міст, медицину і людям на зарплати. Їм не подобається, що певні кандидати вивішують величезну за площею рекламу на фасадах житлових будинків, тоді як інші обходяться всього лиш сітілайтами.

«В Україні грошей й так не вистачає, і ті гроші будуть здирати з простих громадян, тобто мирного населення. Якщо люди хочуть знайти інформацію, її можна знайти в інтернеті. Тому я не вважаю, що для цього потрібно використовувати телебачення та білборди», - каже луцька студентка.

А загалом для окремих представників молоді сезон перед виборами – це період, який вони називають коротко і зрозуміло - «ховайся в жито».
«Хочеться закривати очі перед всіма білбордами. Чим більше люди витрачають коштів на цю рекламу, тим більше вони намагатимуться ці кошти відбити. І мене це дуже засмучує», - кажуть вони.

Спеціально для Інформаційного агентства Волинські Новини відеоряд вражень лучан прокоментував голова громадської організації «Бойкот», яка і зініціювала зйомку ролика, Артем Орлов. Він наголосив, що шалені кошти, витрачені на агітацію – це не що інше, як «гроші викинуті на вітер» та «феєрверки під час війни»:

«Громадська організація «Бойкот» обурена тим, що відбувається перед виборами в країні, зокрема й у Луцьку. Ті чи інші політики, використовуючи дорогу зовнішню рекламу, телебачення чи зустрічаючись на великих сценах із громадянами, забувають про те, що Україна перебуває в умовах війни. До прикладу, цими коштами можна було б допомогти учасникам АТО. А ще ліпше, знаючи, про майбутню участь у виборах, зробити щось корисне для громадськості чи інфраструктури міста ще за рік-два до перегонів. Це – гроші, викинуті на вітер та феєрверки у складний час. Це недопустимо», - рішуче резюмував він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
виборець Показати IP 16 Жовтня 2014 12:28
4П у виборах? Це буде справжнє ЧП якщо оберуть!:)
Вінстон до виборець Показати IP 16 Жовтня 2014 12:45
що таке 4П? Черговий розвод!
опа до Вінстон Показати IP 16 Жовтня 2014 15:16
чотири пиз....на.
ВОНО до опа Показати IP 17 Жовтня 2014 10:55
пофамільно - Пустоцвіт, Тимошенко, Турчинов та Яценюк. Пустоцвіт випадкова фігура - на Волині просто нікого не замараного в злодійстві, окрім нього, з членів білого братства не має
Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2014 13:14
Дійсно, гроші в повітря, як феєрверки... зробили б щось для людей.. свині..
балакун до Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2014 13:45
Стануть депутатами - відіб'ють гроші, Ви за них так не переймайтесь. Чи Ви думаєте, що вони туди рвуться щоб корисні справи робити на користь України?))
Група "ленінград" Показати IP 16 Жовтня 2014 13:16
Вибори, вибори - кандідати п....ри
ВОНО до Група "ленінград" Показати IP 17 Жовтня 2014 10:55
П..... Порошенки
Лучанка Показати IP 16 Жовтня 2014 13:31
Надзвичайно дратують кандидати, які завішали все місто своїми прекрасними обличчями, навіщо нам бачити які ви гарні, Хоч би хто чітко сформулював що він може зробити.......навіть боюсь уявити скільки коштують оті всі білборди, простирадла, що вони покупляли, а папірці, які по місту валяються в деяких кандидатів кращої якості ніж учнівські зошити.....і це в час коли стільком громадянам потрібна допомога....СУМНО
Іван Показати IP 16 Жовтня 2014 13:32
Це дійсно так. Хлопці в АТО помирають за тих бандюг,які рвуться до влади.А рвуться ці,що вже були не раз при владі нічого не зробили, а зробили війну в Україні.Ми не живемо, а виживаємо, за копійчану зарплату і пенсію. Ми вже не маємо чим заплатити за квартиру,бо наша пенсія-це місячна кварплата. Господи,хто це може зупинити. Геть рекламу і ці морди в яких плюнути хочеться
луцьк Показати IP 16 Жовтня 2014 13:54
Я за Констанкевич або за Данильчука!!
з Луцька до луцьк Показати IP 16 Жовтня 2014 17:59
Ну і порівняння... Що той Данильчук взагалі може? Ви вже шановні взагалі розуму позбулись...
Наталка Показати IP 16 Жовтня 2014 13:54
Доки країна житиме в режимі постійних виборів, то хоч працівники друкарень і поліграфічних фабрик будуть ситими, а з ними і переробники вторсировини.....
Анонім до Наталка Показати IP 16 Жовтня 2014 14:03
Тут треба зрозуміти одне... навіть якщо б ці всі кандидати не витрачали б гроші на Борди то всерівно ні копійки з цих грошей в АТО не попало б! А так хоть рекламісти зароблять щоб борги позакривати)
Прийом мукулатури до Наталка Показати IP 16 Жовтня 2014 16:54
Ми не приймаємо глянцеву поліграфію... Можливо газети.. Не має де перероблювати(
111 Показати IP 16 Жовтня 2014 17:57
Коли ви вже розуму наберетесь i перестанете ходити на тi голосування
балакун до 111 Показати IP 16 Жовтня 2014 23:17
коли вже голосувати будете за нормальних, а не павичів розпіарених?
правдоруб Показати IP 17 Жовтня 2014 10:14
Да тільки глянути на ті безглузді реклами, то відразу стає зрозуміло хто рветься до корита і що вони "зможуть" зробити! У Юлі №1 - Савченко... це хто і що, за що у ВР?!:) Яценюка піарять, що голосуй за НФ, а це за Яценюка Прем'єра, а що він зробив? Одні бла-бла і марнотратні трати грошей на безглузді проєкти, а взагалі один грабунок країни і здирництво і це "кращий" за 23 роки?! Кого ви дурите?:) Порошенко - досить знати, що за час президентства його статки бізнесу виросли на 50%... Вам мало? Свобода проголошує всі комуністичні гасла!:))) Люди - розуйте очі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus