USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Справа Гладковського має певні зв'язки з Пашинським, – Рябошапка

20 Жовтня 2019 21:43
Справа про корупцію та розкрадання коштів в оборонній галузі, а також про зловживання службовим становищем, у чому підозрюють колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, «має певні зв’язки» з екснардепом та колишнім головою парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергієм Пашинським.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка в ефірі ICTV пояснив, що новин у справі Гладковського довго не було, бо збирали достатню кількість доказів, аби пред’явити підозр, передає ТСН.

Рябошапка також пояснив щодо розслідування можливого впливу Пашинського на «Укроборонпром».

«Питання в тому, наскільки готові матеріали справи для того, щоб рухатись. Матеріали щодо Пашинського були зібрані і було достатньо доказів для того, щоб пред’являти підозру. Що стосується багатьох інших прав, пов’язаних із економікою і зловживанням посадою, ми на цьому тижні зареєстрували три таких провадження, які можуть бути пов’язані з цією справою. Більше того, навіть підозра, яка пов’язана із Гладковським, вона теж має певні зв’язки з цим фігурантом. Це теж було частиною сюжету, пов’язаного з тим, що інкримінується Гладковському», – сказав генпрокурор.

Справа Гладковського

17 жовтня фігурант резонансного розслідування про корупцію в «Укроборонпромі» та колишній член ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, втім його не пропустили. Згодом Гладковський вирушив до ресторану біля Бориспільської траси, де його затримало НАБУ. Там підтвердили затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

18 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили Гладковському про підозру. 19 жовтня Вищий антикорупційний суд України оголосив про обрання запобіжного заходу Гладковському у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі понад 10 млн грн.

Згідно з даними слідства, експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме – ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Окрім цього, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік).

Раніше журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО. У липні 2019 року Гладковський знову очолив корпорацію «Богдан», президентом якої він був з моменту її створення в 2005 році до призначення на держслужбу.

Справа Пашинського

31 грудня 2016 року Сергій Пашинський з дружиною в темну частину доби трохи не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків в цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь начебто розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою.

Пашинський вистрілив кривдникові В’ячеславу Хімікусу в ногу, проте, стріляв він з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – невідомо. Показання учасників конфлікту щодо цього різняться.

Згодом депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи щодо стрілянини біля села Хлепча.

У листопаді 2018 року поліція вручила В’ячеславу Хімікусу підозру в хуліганському нападі на народного депутата «Народного фронту» Сергія Пашинського.

4 жовтня 2019 року керівник Державного бюро розслідувань повідомив, що Пашинському оголосили про підозру у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

7 жовтня Печерський районний суд обрав запобіжний захід колишньому депутату Сергію Пашинському – його узяли під варту на два місяці, до 4 грудня, без права внесення застави.

Адвокати Пашинського подали скаргу на рішення про арешт свого клієнта, але 18 жовтня Апеляційний адміністративний суд Києва залишив під вартою екснардепа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus