USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку не можуть встановлювати ІТП через заблоковану роботу «Луцьктепла»

12 Вересня 2017 13:23
Через втручання великої політики у роботу ДКП «Луцьктепло» та арешт рахунків підприємства під загрозою опинилося виконання проекту зі встановлення індивідуальних теплових пунктів у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 12 вересня.

Як повідомила директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, наразі 750 тисяч євро Євробанк виділив на встановлення твердопаливного котла у котельні на вулиці Боженка. Зараз погоджують демонтаж обладнання. До закінчення опалювального сезону планують вивести з експлуатації низку вбудованих та прибудованих підвальних котелень. Так, закінчені роботи на проспекті Волі та вулиці Глушець.

Втім, підприємство зараз не може рухатися у запланованому напрямку через арешт рахунків підприємства. Виходу із ситуації не можуть знайти протягом трьох останніх місяців. Єдине, що блокує роботу підприємства, зі слів директора, це фірма «Тепелен». Через борг у розмірі 28 мільйонів гривень «фірмі-прокладці» підприємство не може реалізовувати грантовий проект із модернізації системи теплопостачання міста, а працівники досі не отримали заробітну плату за липень.

Зі слів Валентини Малютіної, наразі подали скаргу на дії державного виконавця, який блокує виконання проекту Світового банку і підприємство зараз через арешт рахунків не може розрахуватися за поточні зобов’язання. Відкрита кримінальна справа з приводу набуття права стягнення і хочуть зупинити виконання рішення до вирішення справи по суті. Перепон в роботі, мовляв, окрім «Тепелену», немає.

Фактично, якщо ситуація не вирішиться, «Луцьктепло» не зможе отримати 3,25 мільйона євро, що буди передбачені саме на встановлення ІТП.

Голова комісії Андрій Козюра зауважив, що прикро, що в роботу «Луцьктепла» втручається велика політика, а інтереси лучан лишаються на останньому місці. Невідома фірма-прокладка, мовляв, паралізує роботу підприємства, ставлячи лучан на коліна.

Отже, члени комісії вирішили напрацювати під час сесії звернення до центральних органів влади з проханням взяти на особистий контроль вирішення питання та не ставити лучан в залежність від політичних інтриг. Також проситимуть нардепів ухвалити законопроект про неможливість стягнення коштів з рахунків тепло генеруючих компаній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 12 Вересня 2017 13:53
Яке майбутнє в підприємства в якому вижили всю молодь і залишились одні бабулі-пенсіонери які вміють копійчану зарплату півроку чекати? Поки не приватизують там будуть вічні проблеми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus