USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Луцьктепло» хоче врегулювати відносини з фірмою «Тепелен»

29 Жовтня 2018 12:16
Для того, щоб не допустити комунального колапсу у Луцьку, керівництво ДКП «Луцьктепло» просить депутатів міськради врегулювати відносини з фірмою «Тепелен».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 29 жовтня.

Депутати розглянули проект рішення про укладення мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» і фірмою «Тепелен».

Як повідомила директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, є нагальна потреба врегулювання відносин з фірмою «Тепелен», зокрема надійшла категорична вимога затвердження мирової угоди в найкоротший термін. Йдеться про сплату боргу у сумі 23 мільйонів гривень до кінця 2022 року з гарантією міськради. Підприємство, з її слів, перебуває у технічно складному стані, у 7 місцях є прориви тепломереж, а сплата коштів, передбачених мировою угодою, для підприємства рівносильна трирічній інвестиційній програмі – якщо підприємство виплачуватиме зі своїх коштів, протягом трьох років не зможе нічого вкладати в ремонт мереж.

Валентина Малютіна зауважила, що укладення мирової угоди не буде остаточним вирішенням проблеми, але якщо підприємство залишити сам-на-сам з «Тепеленом», це спричинить комунальний колапс, адже теплові мережі у місті в жахливому стані.

«Тепелен» та власники котельні на Карбишева фактично ті ж самі і ДКП «Луцьктепло» зараз боргує 3,3 мільйона гривень за оренду котельні за три місяці. Однією з вимог врегулювання відносин з власниками котельні є підписання мирової угоди з «Тепеленом». Є позов НАК «Нафтогаз», який є стороною у цьому конфлікті – судове засідання відбудеться в касаційному суді у листопаді. Окрім цього, на підприємстві є заборгованість з виплати зарплати за серпень у сумі 1,4 мільйона гривень, 12,2 мільйона становить заборгованість перед ДК «Газ України».

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що на 2019 рік переглядатимуть економічно обґрунтований тариф, щоб «Луцьктепло» могло виконувати зобов’язання з оренди котельні та інші зобов’язання. Відбувалося багато робіт по Євробанку і в силу тих чи інших обставин підприємство не могло перераховувати кошти з рахунків на погашення заборгованості за оренду котельні на Карбишева. Посадовець повідомив, що на розгляд сесії планують винести проект рішення про підписання мирової угоди.

Члени комісії пропонували організувати до початку пленарного засідання сесії робочу зустріч, щоб вивчити можливість погашення боргу за оренду котельні на Карбишева та провести перемовини з власниками фірми «Тепелен» щодо мирової угоди.

Раніше проект мирової угоди депутати вирішили зняти з розгляду під час сесії міськради у серпні.

Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» протягом понад року заблоковані через аферу «Континіуму», оскільки «фірма-прокладка» «Тепелен» цієї ж групи намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства.

Через аферу цієї фірми торік під загрозою був початок опалювального сезону у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Носатий дядько Показати IP 29 Жовтня 2018 13:28
А я весь час читаю: ТЕЛЕПЕНЬ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus