USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За луцькими перевізниками буде додатковий нагляд

3 Червня 2014 12:03
Народні обранці хочуть створити робочу комісію, яка буде займатися проблемами перевізників та підготовкою рішень щодо пільгових перевезень лучан.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 3 червня.

Так, зі слів депутата Луцькради та голови профільної комісії Андрія Осіпова, перелік пільгових категорій громадян, що розмістили перевізники у власних транспортних засобах, вводить пасажирів в оману.
«Я за те, щоб розвивався приватний бізнес. Однак, ви усі повинні розуміти, що пільги надають не найбільш забезпеченим верствам населення. Звернуть увагу – наймолодшому з дітей війни - уже за 70. Це люди, які піднімали місто з війни, а водії дозволяють собі їх принижувати», - звернувся депутат до колег

Тим часом, заступник директора ПрАТ «Луцьке АТП 10701» Олександр Тучинський зауважив, що були такі роки, коли підприємству виділяли певні кошти із бюджету за перевезення пільгових категорій, однак грошей перевізники так і не бачили.
З його слів, згідно із підрахунками, у середньому, АТП перевозить 50-60 пільговиків на день. Рахуючи по старому тарифу у 2 гривні, це 4500 тисячі гривень в місяць, в рік - 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Нам запропонували компенсацію за дітей війни. Ми від неї відмовились, зважаючи на складну ситуацію в країні, й написали офіційного листа з відмовою від такого роду компенсації. Й що ми отримали: представник соціального захисту, роблячи перевірку, їздить у маршрутці півкола, фіксує два пільговики і, згідно з такими-от поверхневими дослідженнями робить висновки.

Разом з тим представник від інспекції із захисту прав споживачів стверджує, що по місту не було жодного звернення із скаргою на відмову водія від перевезення пільговиків. Щоправда, були скарги на приміські маршрутки, але це вже окрема тема.
Окрім цього, Андрій Осіпов наголосив, що розміщений у маршрутках перелік пільговиків не відповідає чинному законодавству.

Тож, обранці громади, вирішивши, що питання перевізників та пільговиків займають надто багато часу, ухвалили рішення створити окрему робочу комісію, яка й займатиметься такими питаннями.

На думку депутата Луцької міської ради, члена депутатської групи "Новий Луцьк" Ігоря Поліщука, кількість учасників такої комісії обмежувати не можна, однак 12 чоловік буде цілком достатньо.

Також депутати пообіцяли під час наступного засідання визначитись з кількісним та персональним складом профільної комісії.


Таку ініціативу ухвалили одноголосно, навіть використавши право дорадчого голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 3 Червня 2014 12:19
Розігнати тих перевізників, зробити нормальний комунальний транспорт - от і вирішення проблеми.
123 до Анонім Показати IP 3 Червня 2014 22:18
Вже зробили тролейбусне депо)))) Всі тролейбуси в аварійному стані, страшно їздити, а перевізники хоч бояться якоїсь відповідальності!
лучани Показати IP 3 Червня 2014 12:20
Пільги повинні надавати соцзабези у грошовій формі,а не приватні перевізники.
Лучанка Показати IP 3 Червня 2014 12:21
дармоїди одні на фото
Інспектор Показати IP 3 Червня 2014 12:32
В м.Луцьку перевозиться безкоштовно,бездотаційно 10 категорій пільговиків:-інваліди війни;-учасники бойових дій;-особи,на яких поширююється Закон України "Про статус ветеранів війни,гарантіїїх соціального захисту"при пред"явленні посвідчення члена сім"ї загиблого(померлого);-діти-інваліди до 18 років;-інваліди по зору та з ураженням опорно-рухового апар 1 та 2 груп;-постраждалі під час аварії на ЧАЕС 1 кат,учасники ліквідації-2 групи;-ветерани ОУН-УПА;-особи,визнані жертвами нацистських переслідувань....;-громадяни,яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видане посвідченя на право безоплатного проїзду в маршрутному таксі по м.Луцьку;-почесні громадяни м.Луцька.Крім цього ще існує 13 пільгових(дотаційних) категорій громадян,яким надано право безкоштовного проїзду по м.Луцьку,серед них:-ветерани праці,особи,які мають особливі заслуги перед Батьківщиною,діти війни,ветерани військової служби,ветерани органів внутрішніх справ,працівники прокуратури,працівники міліції,пенсіонери за віком,інваліди загального захворювання 1,2,3 груп,діти-сироти і діти,які залишились без піклування батьків,військовослужбовці строкової служби,депутати місцевих рад,депутати верховної ради,служба безпеки України.За ці категорії повинна місцева влада усім без винятку перевізникам відшкодовувати кошти,що й не робиться.
ВОВК до Інспектор Показати IP 3 Червня 2014 14:39
Ви забули включити до переліку тих хто купив собі посвідчення пільговика, а ії повірте відсотків 50 !
Анонім Показати IP 3 Червня 2014 13:14
Багато водіїв маршруток жаліються на пільговиків: мовляв із-за них неможливо заробити якусь копійчину. Особливо це видно в маршрутках на Ківерці чи Веснянку - "милі" бабусі цілий день катаються туди-назад. Залізти в таку маршрутку просто нереально.
Ваха Показати IP 3 Червня 2014 14:10
так звані перевізники принципово не видають пасажирам квитків, пасажири в більшості миряться з цим. Вони заплатили, а далі трава не рости. Але в випадку аварії і травми отриманої в маршрутці такий пасажир абсолютно безправний тому що він не зможе доказати адвокатам властника маршруту своє перебування у маршрутці на момент аварії
Лучанка Показати IP 3 Червня 2014 14:22
А, чому виступав тільки представник АТП 10701, знаючи наперед ,що не так багато маршрутів цей перевізник обслуговує ,чи може останніх 3 роки за всі перевезення які є в місті відповідає тільки один перевізник , кому це вигідно ставити наголоси на підприємстві яке з 1960 року займається перевезеннями пасажирів тепер виступає як самий гірший перевізник у місті , чи можливо комусь вигідно показати цього перевізника. Чому не звертають увагу на приватних підприємців які заполонили своїми так званими автобусами місто, що часом буває страшно в нього сісти, але чомусь наші члени комісі на це незвертають уваги, як там їздять кому це зручно, а ось перевізника який виконує всі вимоги треба ще більше поставити в нерівні умови перевезень.
Петро Показати IP 3 Червня 2014 21:27
Чому ніхто не ставить питання про відкриття трамвайної лінії? Що.мало "відкатів" буде давати?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus