USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Заради порятунку 22-річного волинського бійця організували виставку

18 Березня 2017 13:43
Волонтери та митці зібралися заради порятунку онкохворого бійця АТО Володі Бабія.

17 березня благодійна виставка-продаж художніх робіт учасників антитерористичної операції, народних майстрів, молодих художників “Мистецтво проти війни” ART vs WAR відбулася у Ківерцях, у міському кафе «Супутник». За продаж картин виручили і передали Володимиру Бабію понад 13 тисяч гривень.

Благословив благородну справу настоятель Ківерцівського благочиння УПЦ КП, митрофорний протоієрей Іоан Семенюк.

До ківерцівської громади звернулась лікар, ветеран АТО, волонтер Тетяна Білінські: «Я не можу підібрати слів вдячності за Ваше милосердя та жертовність, що Ви проявляєте до ближніх. З перших днів Майдану та війни на сході Ви, усією ківерцівською громадою, активно включились у волонтерську діяльність. Й продовжуєте це невтомно робити уже третій рік поспіль. Я пишаюсь Вами! Але сьогодні я прошу так само допомогти Волод», сказав духівник.

«У серпні 2015 року Володя Бабій був призваний до лав ЗСУ. Після навчань на полігонах "Широкий лан" та "Десна" хлопець потрапив до легендарного 3-го окремого танкового батальйону "Звіробій" 54 ОМБ.

У складі ДРГ батальйону Володя на псевдо «монгол» пройшов не одну гарячу точку сектора "Б": Піски, Уманське,Троїцьке.

Він достойно ніс службу, захищав Батьківщину і всіх нас, у кого мирне життя і війни немає.

Демобілізувався старший солдат Володимир Бабій 20 жовтня 2016 року. Після обстеження у жовтні 2016 року був поставлений невтішний діагноз: рак IV ст. В інституті нейрохірургії ім. Ромоданова хлопцеві зробили операцію і частково видалили пухлину. Подальша тактика лікування вимагала якнайшвидшої променевої терапії. Але у Кіровоградському онкодиспансері (по місцю приписки) від хлопця практично відмовились. Врятувати Володю взялися луцькі лікарі.

Зараз Володя Бабій знаходиться на лікуванні у Волинському обласному онкологічному диспансері», - розповіла волонтер.

До присутніх зі словами вдячності звернувся і Володя Бабій. Він подякував усім хто відгукнувся на його клич про допомогу.

У цього молодого хлопчини все життя ще попереду. Він теж приніс на продаж свої картини. Радів життю, зустрічі з друзями. Радів тому, що лікування дає хороші результати і він, з 50 кг. після опромінення, поправився до 70 кг.



Бажаючі мали можливість оглянути та придбати творчі роботи вдови Героя АТО Оксани Єлізар’євої та дітей Андрійка та Анастасії, Петрини Сергія та Ірини, Соломіна Андрія, Трофимчука Миколи та дітей учасників ар-студії,арт-терапевта Тетяни Мялковської, студентів ВДУКіМ ім.Стравінського, вихованців та викладачів ЦДЮТ, Тетяни Панасюк, активістки Волинської сотні на псевдо «Відьма» Вікторії Романчук та її колег - студентів Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, творчої майстерні “Комільфо”, заслуженого художника України Леоніда Литвина.

У мистецькому благодійному заході взяли участь представники районної та міської влади, депутати, керівники установ, підприємств, організацій, волонтери, учасники АТО, юні художники та їх наставник Степан Кузьмич, жителі міста та району. Музичну атмосферу творили солістка РБК Вікторія Поліщук, скрипалька Анастасія Гарбуза, саксофоніст Валентин Окапінський, ведуча заходу – заступник міського голови Ольга Поліщук.

Господарі закладу Наталія Гут та Ірина Каймакова вразили присутніх вишуканими солодощами та фруктовою нарізкою, які приготували кулінари кафе.

Усі кошти від благодійного продажу картин та творчих виробів передані на лікування онкохворому учаснику АТО Володимиру Бабію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мирон Показати IP 19 Березня 2017 14:27
Бажаючі мали можливість оглянути та придбати творчі роботи вдови Героя АТО Оксани Єлізар’євої та дітей Андрійка та Анастасії, Перини Сергія та Ірини, Соломіна Андрія, Трофимчука Миколи.... от ви : Петрини Сергій та Ірина, Микола Трофімук

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus