USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

10 грудня: дні народження, події, факти

10 Грудня 2017 00:00
Цього дня свій 45-й день народження відзначає голова Волинської обласної ради, засновник Фонду «Тільки разом», член президії «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця.

Колектив Інформаційного агентства Волинські Новини сердечно вітає Ігоря Петровича зі святом та бажає міцного здоров’я, надійного тилу, сил і натхнення й надалі творити добрі справи на благо волинян та України. Нехай на життєвому шляху супроводжують люди, на яких можна покластись у будь-яку хвилину, а доля радує приємними сюрпризами.

Ігоря Петровича - людину слова і справи - також вітає колектив Фонду «Тільки разом»: «Вас поважають, Вам довіряють, на Вас сподіваються. У день народження прийміть найщиріші вітання. Нехай у всіх починаннях супроводжує удача та Боже благословіння. Міцного здоров‘я Вам та життєвих гараздів. І нехай добро та хороші справи, зроблені на благо волинян, повернуться до Вас сторицею».

До вітань приєднується і колектив Волинської обласної ради: «Мудрий і відповідальний керівник, слова якого не розходяться зі вчинками – це про Ігоря Петровича. Політик з чесним іменем, незаплямованим авторитетом і непідробним патріотизмом».

Віримо, що Ігор Палиця – це людина, покликана змінити долі мільйонів українців на краще, людина, якій під силу розвивати нашу державу, людина, якій не байдуже, яке завтра чекає на Україну.

День народження 10 грудня і у луцького бізнесмена, власника компанії «Гранд Персона» Олега Бровіна. Щиросердечно зичимо Вам міцного здоров’я і хороших людей поряд. Нехай ваша справа процвітає і примножується.
Олег Бровін
Олег Бровін

10 грудня також святкують день народження екс-оператор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Андрій Дмитрук, громадська активістка, волонтерка Оксана Киричук та головний лікар комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.
Андрій Дмитрук
Андрій Дмитрук
Оксана Киричук
Оксана Киричук
Оксана Лєщинська
Оксана Лєщинська

ІА Волинські Новини вітає усіх іменинників зі святом та зичить завжди бути в хорошому настрої, вірити у власні сили, прагнути до втілення своїх мрій у реальність.

Сьогодні - Всесвітній день футболу та День прав людини.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня другу річницю від дня створення відсвяткувала 14-та окрема механізована бригада із Володимира-Волинського.

Два роки тому стартував чемпіонат Луцька з волейболу серед чоловічих аматорських команд, участь у якому взяли 7 команд.

10 грудня 2014 року у Луцьку відбувся Форум волонтерів. Його організаторами стали Центр волонтерів «Довіра» СНУ імені Лесі Українки в партнерстві з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Сертифікати на квартири отримали 46 сімей у Луцьку, скориставшись державними житловими програмами у 2013 році.

Народилися:

10 грудня народилися англійський математик Ада Лавлейс, український скульптор і педагог Макс Гельман, народний артист СРСР клоун Карандаш, справжнє ім'я і прізвище якого Михайло Румянцев, народний артист України композитор Ігор Поклад («Чарівна скрипка», «Ой летіли білі гуси», «Пісня про матір»), українська співачка Таїсія Повалій, американський актор Майкл Дункан (виконавець ролі доброго негра-цілителя у фільмі «Зелена миля»).

Сталося:

1520 — Мартін Лютер привселюдно спалив папську буллу Exsurge Domine про відлучення його від церкви у Віттенбергу.

1637 — Козацько-селянські війська під проводом Павла Бута зазнали поразки від поляків біля містечка Боровиця.

1684 — Едмунд Галлей зачитав на засіданні Королівського товариства роботу Ісаака Ньютона De motu corporum in gyrum, в якій закони Кеплера були виведені на основі теорії тяжіння.

1948 — Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини (10 грудня відзначається як День прав людини).

1953 — вийшов 1-й номер журналу «Плейбой».

1981 — американський журнал The New England Journal of Medicine опублікував замітку про нове захворювання, яке призвело до загибелі 95 чоловік, в основному серед гомосексуалістів. Пізніше недуг отримав назву «синдром набутого імунодефіциту» (СНІД).

1999 — Панамський канал перейшов під юрисдикцію Панами (раніше був під юрисдикцією Сполучених Штатів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus