USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

10 волинських прикордонників притягнули до відповідальності

17 Жовтня 2014 09:06
До дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 посадовців Луцького прикордонного загону. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як ідеться в повідомлення, прокуратура Волині перевірила додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про державну прикордонну службу в Україні» в діяльності Луцького прикордонного загону.

Встановлено, що посадові особи його територіальних підрозділів подекуди неналежно збирають докази у справах про адміністративні правопорушення, а іноді у матеріалах адміністративних проваджень взагалі відсутні докази, які свідчили б про вчинення громадянами правопорушень, які ставляться їм у провину.

Неналежним є стан взаємодії органів Державної прикордонної служби України та органів внутрішніх справ щодо порядку контролю транспортних засобів, які перетинають державний кордон України.

Не завжди забезпечують посадові особи Луцького прикордонного загону внесення достовірної інформації до бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України».

Виявлено також факти невжиття ними заходів задля примусового повернення і видворення іноземців, які незаконно перебувають на території України.

Мають місце порушення в діях посадовців прикордонного загону і на стадії адміністративного затримання осіб.

Зокрема, співробітники відділу прикордонної служби «Рівне» Луцького прикордонного загону, затримавши громадянку Гвінеї, яка при складанні відповідного адмінпротоколу заявила клопотання про надання їй захисника, негайно не поінформували Центр з надання безоплатної правової допомоги про її затримання й без участі адвоката провели її особистий огляд, огляд речей та вилучення речей і документів, чим порушили право жінки на захист.

Задля усунення виявлених порушень прокуратурою області начальнику Луцького прикордонного загону внесено подання, за результатом розгляду якого 10 посадових осіб загону притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спиртовоз Показати IP 17 Жовтня 2014 10:41
Не смішіть курей усіх треба з кофіскацією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus