USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

12 червня: події, факти, дні народження

12 Червня 2014 00:00
День народження 12 червня відзначають актор Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, заслужений артист України Олександр Пуц та телеведуча Галина Старцева (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає здоров’я, достатку і нових звершень.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що волинські волонтери роздаватимуть усмішки. Про людей з обмеженими можливостями буде турбуватися молодіжний волонтерський рух на Волині.

У 2012 році у Луцьку відбулась унікальна виставка дзвіночків. Представили близько 200 дзвіночків із зображеннями замків, фортець, кремлів 22 країн світу із приватних зібрань десяти колекціонерів України, Росії та Канади. Міжнародна виставка сувенірних дзвоників приурочена до перемоги Луцького замку в акції «Сім чудес України».

У 2011 році Інформаційне агентство Волинські Новини інформувалопро те, що у Луцьку вийшов альбом Ніла Хасевича. «Воїн. Митець. Легенда» зібрав майже 120 робіт автора.

Народилися:

Цього дня народилися російський князь-полководець грузинського походження, учень Олександра Суворова, герой Вітчизняної війни 1812 року Петро Багратіон, російський радянський журналіст, письменник, засновник і редактор журналів «Огонек», «Крокодил», «За рубежом» Михайло Кольцов (Фрідлянд), американський банкір Девід Рокфеллер, американський політик-республіканець, 41-й президент США Джордж Буш-старший, українська оперна співачка Євгенія Мірошниченко, український футболіст Віталій Хмельницький, російський і радянський клоун-мім, засновник театру «Лицедії» В'ячеслав Полунін, український політик, депутат ВР кількох скликань, голова Української народної партії Юрій Костенко, російський футболіст Сергій Родіонов.

Сталося:

1815Внаслідок інтриг банкіра Натана Ротшильда лондонська газета «Морнінґ Кроникл» повідомила про перемогу Наполеона при Ватерлоо на кілька днів раніше битви (Ротшильд, зігравши на паніці, скуповував акції).

1920Офіційне відкриття Панамського каналу (перше судно пройшло через канал в серпні 1914 року)

Будівництво Панамського каналу стало одним із найбільших і надскладних будівельних проектів, здійснених людством. Панамський канал здійснив неоціненний вплив на розвиток судноплавства і економіки в Західній півкулі і на всій Землі вцілому, що зумовило його надзвичайно високе геополітичне значення. Завдяки Панамському каналу морський шлях із Нью-Йорка до Сан-Франциско скоротився з 22,5 тисячі кілометрів до 9,5 тисячі кілометрів.

Канал пропускає через себе судна найрізноманітніших типів – від приватних яхт до величезних танкерів і контейнеровозів. Максимальний розмір судна, яке може пройти по Панамському каналу, став фактично стандартом у суднобудуванні, отримавши назву Panamax.

1923Гаррі Гудіні вперше публічно продемонстрував трюк, звільнивши себе із гамівної сорочки, висячи над землею на висоті 40 футів.

Звільнення з наручників і гамівних сорочок належить до найвідоміших трюків Гаррі Гудіні. Невисокий, кремезний, клишоногий, але неймовірно пластичний і гнучкий Гудіні міг змінювати розташування своїх кісток, вивертати суглоби, зменшувати й роздувати м'язи тощо.

Припускають, що саме так він вивільнявся.

1963у Нью-Йорку відбулась прем'єра фільму «Клеопатра» з Елізабет Тейлор та Річардом Бертоном у головних ролях.

У 1961 Тейлор отримала пропозицію виконати роль Клеопатри в однойменному історичному фільмі за нечуваний на ті часи гонорар в мільйон доларів. Це вона ввела в моду «очі Клеопатри» із сильним чорним підведенням.

Хоча фільм так і не окупився в прокаті, на знімальному майданчику спалахнув бурхливий роман Тейлор з актором, що грав Марка Антонія, - Річардом Бертоном. У 1964 році вони одружилися, розлучилися через десять років, через рік знову зв'язали себе узами шлюбу і знову розлучилися через рік. За цей час вони зіграли удвох в одинадцяти картинах.

Одного разу на Валентинів день Бертон подарував своїй дружині найдорожчу перлину в світі — Перегрину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
колега Показати IP 12 Червня 2014 09:01
Старцева завжди молода, красива, приваблива і бажана... Вітаю Галочку з днем народження. Нехай лише щастя буде супутником твого життя.
Бармалєй Показати IP 12 Червня 2014 17:14
Симпатизую Старцевій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus