USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

13 жовтня: події, факти, дні народження

13 Жовтня 2016 00:00
День народження 13 жовтня відзначають волейболістка Ольга Стасюк, шеф-кухар луцького закладу Юрій Хазіпов (на головному фото), журналістка Віталіна Юхименко, луцький музикант, барабанщик Артем Задоянний та екс-музикант гурту «Давня Казка» Михайло Дудай.

Також особисте свято сьогодні в голови Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, депутата Волинської обласної ради Григорія Павловича та екс-голови Локачинської райдержадміністрації Володимира Мазурка.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх усіх та бажає міцного здоров’я, добробуту, миру та успіхів у всіх починаннях. Щедрих дарунків долі та здійснення мрій!
Григорій Павлович
Григорій Павлович
Артем Задоянний
Артем Задоянний
Віталіна Юхименко
Віталіна Юхименко
Михайло Дудай
Михайло Дудай

Окрім того, цього дня Православна Церква вшановує святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, який є небесним покровителем керуючого Волинської єпархії – митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року створили логотипи гербів волиньских міст.

У 2014 році видання розповідало про волинян, які власними силами облаштовували садочок.

2013 року популярний діджей, промоутер та радіоведучий Dj Max Freeman розповів про професію діджея, клубну культуру, розважальне життя міста та про те, з чого все починалось в інтерв'ю.

У 2012 році у Луцьку виступила російська співачка Діана Арбеніна з гуртом «Ночные снайперы». Тоді вона уперше за 18 років своєї діяльності відвідала обласний центр Волині.

А у 2009 гурт Green Grey переміг у номінації Кращий український виконавець.

Народилися:

Цього дня народилися російський поет, автор пісень Олексій Сурков («Бьется в тесной печурке огонь»), український фольклорист, літературознавець Роман Волков, український бандурист Олексій Дзюбенко, французький актор і співак Ів Монтан (Іво Ліві), український учений-етнограф Михайло Сікорський, британська політична діячка (консерваторка), «залізна леді», прем'єр-міністр Великої Британії в 1979-1990 роках Маргарет Тетчер, російський режисер театру й кіно Марк Захаров, російський комедійний кіноактор Савелій Крамаров, американський рок-музикант, поет і композитор Пол Саймон, американський сценарист і продюсер, автор і продюсер телесеріалу «Цілком таємно» Кріс Картер, американська співачка, акторка, танцюристка Мері Осмонд, британський комедійний актор Саша Барон Коен, український футболіст Михайло Старостяк, британський боксер-професіонал Девід Хей.

Сталося:

1792 — У Вашингтоні розпочалося будівництво Білого дому.

1860 — У США зроблена перша фотографія з повітряної кулі.

1871 - у Києві відкрилася Колегія Павла Ґалаґана.

1875 — Відкрито Чернівецький університет.

1884 — Гринвіч затверджений як місце проходження нульового меридіана.

1894 — У Пенсильванії (США) засновано Український народний союз.

1900 — Вийшла основна книга Зиґмунда Фройда «Тлумачення снів».

1944 — У Москві Сталін пообіцяв Черчіллю, що СРСР оголосить війну Японії після перемоги над Німеччиною.

1947 — ЦК КП(б)У ухвалив рішення про створення семи спеціальних оперативних груп НКВД для ліквідації керівників бандугруповань України, членів Центрального і крайового проводів ОУН.

1948 — Завершене будівництво газопроводу Дашава-Київ.

1957 — На Державній нараді Мао Цзе Дун заявив: «Не треба читати багато книг».

1987 — У Перській затоці американський флот вперше у світі використовував дельфінів у військових цілях.

1999 — У Франції дозволені шлюби між гомосексуалістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus