USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

14 жовтня з цього року буде вихідним

2 Жовтня 2015 08:37
Українці отримають додатковий вихідний - 14 жовтня громадяни країни відзначатимуть День захисника України.

Відповідна норма міститься в законі "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня - Дня захисника України", - повідомляє Еспресо.TV

Нагадаємо, вперше з ініціативою скасувати святкування "радянського" Дня захисника Вітчизни 23 лютого президент України Петро Порошенко виступив під час своєї промови на День Незалежності України в 2014 року.

"Словосполучення "захисник Вітчизни" перестало бути абстрактним ритуальним висловлюванням. Воно наповнилося конкретним змістом, багатим на подвиги українського воїнства, безліччю битв і дат. Я наполягаю: Україна ніколи більше не буде відзначати свято з військово-історичним календарем сусідньої держави. Ми будемо вшановувати захисників своєї Вітчизни, а не чужого", - заявив тоді Порошенко.

14 жовтня 2014 року Порошенко своїм указом заснував нове свято - День захисника України, тим самим скасувавши свято 23 лютого.

Як відомо, 14 жовтня християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію.

5 березня цього року Верховна

Рада оголосила 14 жовтня вихідним. Нагадаємо, народні депутати-мажоритарники Ігор Лапін, якого у Раду обирали лучани, та Степан Івахів, обраний ковельчанами, не проголосували за те, щоб 14-те жовтня зробити вихідним і позначити цією датою державне свято День захисника України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus