USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

16 червня: події, факти, дні народження

16 Червня 2019 00:00
День народження 16 червня відзначає журналістка Оля Максимяк. Рідні, близькі та друзі бажають їй неймовірних емоцій, непідкупних радощів та незапланованих і веселих подорожей. Хай тебе супроводжує здоров’я, бадьорість, гармонія, щирість і натхнення!

Інформаційне агенство Волинські Новини приєднується до вітань та зичить іменинниці завжди залишатися такою світлою та харизматичною, енергійною та креативною. Бажаємо, щоб творчі ідеї лилися рікою і втілювалися в реальному житті. Нових досягнень, благополуччя та щасливих моментів!

Зі святом близькі люди вітають лучанина Сашу Лазарєва. Йому бажають міцного богатирського здоров’я, молодечого запалу, міцності духу і наснаги для здійснення всього задуманого на довгі-довгі роки.

Саша Лазарєв
Саша Лазарєв


Також сьогодні день народження у хореографа Вікторії Паршенко. Іменинниці зичать удачі, добра, радості, успіхів у всіх починаннях, посмішок та яскравих вражень. Хай кожен день буде сповнений гарним настроєм, душевними зустрічами і плідною працею.

Вікторія Паршенко
Вікторія Паршенко


День народження 16 червня відзначають художній керівник та диригент архієрейського хору «Оранта» заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк та директор вечірньої (змінної) школи Луцька - Анжела Масиник.

ІА Волинські Новини зичить іменинникам міцного здоров’я, наснаги, оптимізму, реалізації ідей і задуманих планів, посмішок фортуни, успіху, сімейного благополуччя і щастя. Нехай поруч завжди будуть близькі люди, а удача всміхається повсякчас.

Василь Мойсіюк
Василь Мойсіюк


Сьогодні християни східного обряду святкують одне з 12 великих церковних свят – Трійцю.

Згідно з давньою легендою, це свято було встановлене апостолами Христа. Так вони закріпили в пам'яті всіх віруючих подію, що відбулася на п'ятий день після воскресіння Спасителя. Вважається, що саме тоді з небес спустився Святий Дух, а на місці, куди він ступив, побудували першу християнську церкву.

Святий дух подарував апостолом, які вже п'ятдесят днів поспіль молилися в Сіонській світлиці, здатність зцілювати і лікувати людей. Більш того, вони заговорили на всіх мовах світу, а після відправилися в різні сторони, щоб проповідувати про силу Господа і смерті Спасителя за гріхи всього людства.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня ми розповідали, що Герой України з Волині отримав меч Королеви Британії.

16 червня 2017 року помер екс-канцлер Німеччини Гельмут Коль. На чолі ФРН Коль зіграв значну роль в процесі об'єднання Європи і Німеччини і в припиненні холодної війни.

Два роки тому у Луцьку розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики. На змагання з'їхалися легкоатлети з усіх областей та навіть спортсмени з окупованого Криму.

Легендарне шоу «Top Gear» отримало нового ведучого у 2015 році. Ним став 49-річний Кріс Еванс, який раніше вів власне ранкове шоу.

Скверик закоханик відкрили у Горохові чотири роки тому. Композиція складається з двох лавочок у формі сердець, місточка, що з’єднує їх, та невеличкого фонтану з камінням.

Народилися:

Цього дня народилися італійський письменник, автор «Декамерона» Джованні Бокаччо (дата умовна), шотландський економіст і філософ, основоположник сучасної економічної теорії Адам Сміт, французький автопромисловець, засновник концерну «Пежо» Жан Пежо, український політичний і громадський діяч, журналіст, історик Зиновій Книш, радянський хокеїст Костянтин Локтєв, американський письменник, кіносценарист і драматург, автор «Історії кохання» Ерік Сігал, російський політичний і держаний діяч, глава адміністрації президента Єльцина Анатолій Чубайс, російський журналіст, музикознавець, телеведучий Артемій Троїцький, український театральний режисер і сценарист, постановник концертів та масових акцій Василь Вовкун, російський музикант, лідер групи «Ногу свело!» Максим Покровський.

Сталося:

1578У Львові страчено козацького ватажка, молдавського господаря Івана Підкову.

Козаки, щоб помститися за Підкову, після його страти здійснили 6 походів на Молдову разом з братом Підкови – Олександром.

Помстився за Підкову також його товариш Яків Шах. Він наказав повісити перед костелом святого Миколая 18 молдавських боярів. Коли це дійшло до Стамбулу, турецький султан зажадав страти Шаха. Шах був знятий з гетьманства козацькою старшиною і заточений в канівський монастир, де пізніше добровільно став монахом.

1934У Харкові відкрився перший з'їзд письменників України. Створено Спілку письменників України (СПУ).

Створена у Києві на I Всеукраїнському з'їзді радянських письменників як Спілка радянських письменників України – складова частина Спілки письменників СРСР, створеної того ж року.

Ухвалений тоді статут СП СРСР зобов'язував радянських письменників до активної участі в соціалістичному будівництві і підпорядкування політиці Комуністичної партії. Статут визначав і єдино дозволений для радянської літератури творчий метод – соціалістичний реалізм, в основу якого покладено засади «партійності та народності».

1998вперше в прямому ефірі по Інтернету було показано пологи.

40-річна американка з Флориди, котра погодилась на цей експеримент, народила хлопчика на ім'я Шон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus