USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

16 жовтня: події, факти, дні народження

16 Жовтня 2019 00:00
День народження 16 жовтня святкує ексзаступник голови Державного агентства лісових ресурсів України, депутат Волинської обласної ради, екс-голова Волинської облдержадміністрації Володимир Бондар. Друзі та колеги вітають його зі святом та бажають міцного здоров’я, успіхів, здійснення усіх задумів, добробуту та процвітання, сонячних днів, вдалих ситуацій, успіху, підтримки, вірних друзів, родинного затишку та всіляких гараздів.

Також цього дня день народження святкують колишній головний лікар Волинської обласної лікарні «Хоспіс» Володимир Бачинський, заступник директора КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система», колишня учасниця відомого волинського тріо бандуристок Лідія Войнаровська.
Володимир Бачинський
Володимир Бачинський
Лідія Войнаровська
Лідія Войнаровська
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає аби мудрість і терпіння допомагали долати життєві перешкоди, а на життєвому шляху зустрічалися лише доброзичливі люди!

Також 16 жовтня – Всесвітній день продовольства та Всесвітній день здорового харчування.

А ще сьогодні - День Шефа або День Боса. Якось, віддаючи шану праці свого начальника, у далекому 1958-му році, одна американська секретарка з Чікаго, Патриція Бейз Хароскі запропонувала заснувати нове професійне свято - День Боса (або День Шефа). Ініціатива була почута, і в 1962-му році влада штату Іллінойс затвердила це свято на офіційному рівні. Потім традиція була підхоплена багатьма іншими країнами і розповсюдилася по всьому світу.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня ми публікували фоторепортаж присвячений золотій осені у луцькому парку. Тоді він буквально «тонув» у золоті. Він ніби завмер та прислухався до кроків осені.

Два роки тому майстер спорту Ярослав Крищук виборов друге місце у фіналі Чемпіонату України з трекових гонок в особистому заліку.

У 2016 році подання до Верховної Ради щодо перейменування села у Старовижівському районі підтримали депутати облради.

2015 року у Луцьку висадили дерева миру. В рамках Всесвітньої ініціативи «Trees of Peace» у Луцьку висадили понад 100 дерев.

Народилися:

Цього дня народилися ірландський письменник, есеїст Оскар Уайльд, англійський державний і політичний діяч, лауреат Нобелівської премії миру (Джозеф) Остін Чемберлен, український історик, перекладач, журналіст Сергій Буда, український скульптор Михайло Лисенко, англійська кіноактриса, яка прославилася виконанням ролі міс Марпл у телесеріалах за творами Агати Крісті, Енджела Ленсбері, один із найвідоміших радянських серійних убивць-маніяків Андрій Чикатило, український історик Наталя Яковенко, російський оперний співак Дмитро Хворостовський, російський музикант, композитор і співак, лідер групи «Мумій троль» Ілля Лагутенко.

Сталося:

1813 — Почалася «Битва народів» (тривала до 19 жовтня), в якій брали участь війська Франції, Рейнського союзу, Польщі, Австрії, Пруссії, Росії і Швеції; закінчилася нищівною поразкою армії Наполеона і його першим зреченням від престолу.

1853 — Розпочалася Кримська війна (1853—1856) між Росією та коаліцією Великої Британії, Франції, Туреччини, Сардинського королівства за панування над Східним Середземномор'ям.

1946 — За вироком Нюрнберзького трибуналу в будівлі Нюрнберзької в'язниці страчені нацистські злочинці (Ріббентроп, Кейтель, Кальтенбруннер, Розенберг, Франк, Фрік, Штрейхер, Заукель, Йодль і Зейсс-Інкварт).

1963 — Вперше запущена в космос триступінчата носій ракети «Восток», за допомогою якої на орбіту виводилися багатомісні космічні кораблі «Восток».

1964 — Китай провів перше випробування ядерної зброї.

1968 — Між урядами СРСР і ЧССР був підписаний договір про умови тимчасового перебування радянських військ на території Чехословаччини.

1978 — Іван Павло II (до інтронізації — Кароль Юзеф Войтила) став 264-им Папою римським і першим нєіталійцем на папському престолі з 1523, одним з наймолодших понтифіків в історії і першим папою слов'янського походження.

1987 — У Львові створено Товариство Лева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus