USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинському селу хочуть повернути історичну назву

16 Жовтня 2016 12:37
Подання до Верховної Ради щодо перейменування села у Старовижівському районі підтримали депутати облради.

Про це йшлося під час 8 сесії Волинської обласної ради.

Так, депутати вирішили підтримати ініціативу громадян села Буцин Старовижівського району та рішення сільради та Старовижівської районної ради щодо перейменування населеного пункту на село Буцинь (повернення історичної назви) та затвердили відповідне подання до Верховної Ради України, долучивши до нього архівні матеріали.

Нагадаємо, що до депутатів також зверталися мешканці села Старий Чорторийськ Маневицького району, які просили повернути населеному пункту історичну назву Чорторийськ. Втім, члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією порадили авторам звернення підготувати повний пакет необхідних документів та звернутися до науковців за історичною довідкою перед тим, як подавати документи у Верховну Раду.

Водночас, мешканці села Копачівка Рожищенського району просили скасувати розпорядження голови ОДА про перейменування вулиці Жовтневої на вулицю Центральну, мотивуючи це тим, що стара назва вулиці для них не асоціюється з комуністичним минулим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Старий чорторийськ Показати IP 16 Жовтня 2016 23:00
А що зміниться від перейменувань?і як це впливає на рівень життя села взагалі? Одна паперова балаканина! краще б дійсно робили б щось що людям підніме рівень життя!
БДЖОЛА до Старий чорторийськ Показати IP 20 Жовтня 2016 13:38
ЗГІДНА З ВАМИ.ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ТА ГОЛОСУВАННЯ ДУЖЕ СХОЖІ НА ГОЛОСУВАННЯ ДИКТАТОРСЬКИХ ЗАКОНІВ 16 СІЧНЯ.А ЩО ЗРОБИШ КОЛИ ПРИ ВЛАДІ КОЛИШНЯ ПАРТІЯ РЕГІОНІВ.
Гостиорозумний Показати IP 17 Жовтня 2016 00:22
Пропойную назвати - NewВасюки! І перенести туди обласний центр з реформаторами!
Ь Показати IP 17 Жовтня 2016 01:45
М"ягкий знак добавити )))))))))))))Жить стало лучше жить стало веселей!
ььь Показати IP 17 Жовтня 2016 17:11
а якщо добавити 2 м"яких знаки???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus