USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

17 лютого: події, факти, дні народження

17 Лютого 2019 00:00
17 лютого день народження відзначає журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини Богдан Приступа. Колеги зичать йому професійних злетів, задоволення від роботи, терпіння і стабільності. Хай мрії завжди стають реальністю, неприємності швидко тануть, а кожен день буде особливо гарний! А ще - завжди зберігати притаманну стійкість, силу духу, почуття гумору та життєвий оптимізм в будь-якій ситуації!

З днем народження найкращу маму та кохану дружину Інну Денисову вітають син Борис, чоловік Сергій та батьки.

«Нехай чудовий пазл твого життя складається тільки з шматочків щастя і складає загальну картину радості й успіху. Нехай усі його щасливі шматочки будуть приклеєні один до одного міцним здоров'ям, а з кожним новим днем народження їхня кількість тільки зростає!» - зичать рідні іменинниці.

Інна Денисова
Інна Денисова


День народження сьогодні і у керівника патрульної поліції Волині Олександра Вовченка, журналіста Віктора Калитки та в кандидата політичних наук, інженера ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Миколи Іванюка.

ІА Волинські Новини зичить іменинникам благополуччя, любові, щастя, удачі, гарного настрою. Нехай завжди оточують вірні друзі, на роботі поважають колеги, а вдома плекають та бережуть рідні.
Олександр Вовченко
Олександр Вовченко
Микола Іванюк
Микола Іванюк


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні в світі – День спонтанного прояву доброти. Це одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Свято має загальносвітове значення і відзначається незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань.

Наша хроніка:

Минулоріч ми писали про те, як волиняни під час Голодомору 1946-47 років врятували мільйони українців. Про це, зокрема, йдеться у книзі Андрія Бондарчука «Україна. Голодомор 1946-1947років: непокараний злочин, забуте добро»

Два роки тому у нижній залі Галереї мистецтв НСХУ (Національна спілка художників України) молодий мистець Іштван Кус презентував свій арт-проект «Війна заради миру».

У 2016 в’їзд у Старе місто у Луцьку став платним.

2015 року цього дня херсонські активістки поділились своїм досвідом громадської діяльності в Луцьку.

Як Луцьком їздив «тролейбус любові» видання писало 2014 року. Детальніше про це дивіться у фоторепортажі.

Цей день в картинках можна переглянути в матеріалі за 2013 рік. За один день у цілому світі відбуваються мільйони подій, проживаються тисячі хвилин. Британський Guardian демонструє найцікавіші з них у фотографіях.

Окрім того, Волинські Новини показали дивовижні квіткові паради. Квітковий парад у Зюндерті, Нідерланди, - це щось унікальне. Мало того, що це найбільший парад, це також один з найбільш видовищних парадів у світі. Величезні рухомі платформи з дроту, картону і пап'є-маше повністю покриті жоржинами найнеймовірніших візерунків. Ці квіти вирощують спеціально для параду, і для того, щоб прикрасити одну декорацію, потрібні тисячі жоржин. Ви обов'язково маєте це побачити!

Народилися:

Цього дня народилися американський промисловець, який заснував фірму IBM – найбільшого виробника електронних друкарських машинок та обчислювальної техніки, Томас Уотсон, український релігійний, громадський і науковий діяч, верховний архієпископ Львівський, митрополит Галицький, предстоятель Української греко-католицької церкви Йосип Сліпий, український поет і прозаїк, належав до «розстріляного відродження» Олекса Влизько, український радянський партійний і державний діяч, перший секретар ЦК КП України, фактичний керівник республіки Володимир Щербицький, українська акторка театру і кіно, народна артистка України Раїса Недашківська («Комісар», «Хліб і сіль», «Народжена революцією», «Вавилон ХХ»), американська кіноакторка Рене Руссо («Втікач», «Викуп», «На лінії вогню», «Епідемія»), російська співачка й кіноакторка, дочка Едіти П'єхи, мати Стаса П'єхи Ілона Броневицька, український спортсмен, стрілець, олімпійський чемпіон Сеульської олімпіади 1988 року в стендовій стрільбі на траншейному стенді Дмитро Монаков, український футболіст Сергій Балтача, визначний американський баскетболіст Майкл Джордан, американська кіноакторка, фотомодель і співачка, онука власника найбільшої в світі мережі готелів Hilton Періс Хілтон, український політик, колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк, український боксер, чемпіон Олімпіади 2008 року Василь Ломаченко.

Сталося:

1600 – за звинуваченням у єресі страчений Джордано Бруно.

1673 – у Парижі на сцені під час вистави «Удаваний хворий» помер Мольєр.

1852 – для публіки вперше відкриті художнє зібрання петербурзького «Ермітажу».

1864 – перше в історії успішне бойове застосування підводного човна: у ході Громадянської війни в СШАу чарльстонській бухті підводний човен Конфедерації «Г. Л. Ханлі» потопив паровий шлюп Союзу «Хаусатонік».

1876 – Джуліус Вольф з Істпорта (штат Мен, США) виготовив перші консерви із сардинами.

1919 – Українська Директорія звернулася по допомогу в боротьбі з більшовиками до Антанти і США.

1947 – радіостанція «Голос Америки» почала мовлення на Радянський Союз.

1955 – Одеська кінофабрика перетворена в Одеську кіностудію художніх фільмів.

1972 – гурт Pink Floyd завершив своє турне по Англії із прем'єрою нової програми «Eclipse», яка через рік перетвориться на їх найзнаменитішу пластинку «The Dark Side of the Moon».

1982 – на екрани вийшов фільм Тетяни Ліознової «Карнавал» з Іриною Муравйовою у головній ролі.

1994 – керівники міністерств внутрішніх справ країн СНД підписали «Угоду про взаємодію в боротьбі з організованою злочинністю».

1999 – Верховна Рада дала дозвіл на арешт колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, звинуваченого у розкраданні держмайна, корупції.

2008 – парламент Республіки Косово проголосив незалежність від Сербії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus