USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

20 волинських дівчат жили у власноруч викопаній землянці

8 Серпня 2013 19:00
Аж чотири дні дівчата жили у викопаній власноруч землянці в урочищі Білі Береги, що в Маневицькому районі, де проходив ІV Всеукраїнський дівочий вишкільний табір «Оріяна» (на фото)

Спочатку 20 волинських козачок опановували навички виживання в лісі та орієнтування на місцевості: вчилися читати топографічні карти, користуватися компасом, дізнавалися, які рослини можна їсти, як розводити вогонь… Новинкою цьогорічного табору було те, що дівчата самі збудували собі житло–землянку. Трохи освоївшись, вчилися оборонятись і знаходити вихід із різних непередбачуваних ситуацій. Основні прийоми самозахисту продемонстрували козачки–інструкторки, які брали участь у попередніх таборах, - інформує Волинь-нова.

— Дівчатам читали лекції про справжніх українок, про те, що жінка є берегинею української нації і що важливо виявляти громадську активність, — розповіла очільниця табору Майя Москвич. — «Оріяна» є унікальною ініціативою, адже більшість вишкільних осередків орієнтовано на хлопців.

— Це був кайф для дівчат, — не приховувала емоцій інструкторка Ірина Вільна. — Вони щасливі, що можуть тепер і житло побудувати, і вогонь розвести, і захиститися. Що стали більш самостійними, більш упевненими, готовими до різних непередбачуваних ситуацій.


ДОВІДКА

Всеукраїнський дівочий вишкільний табір «Оріяна» проводить молодіжна громадська організація «Національний Альянс» за підтримки Луцької міської ради. До участі допускають дівчат віком від 15 до 28 років. Мета навчання — формувати бачення ролі жінки в суспільно–політичному житті держави, виховувати національну свідомість та історичну пам’ять, пропагувати серед дівчат здоровий спосіб життя, популяризувати молодіжний патріотичний рух.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Рома Показати IP 8 Серпня 2013 20:35
Ось воно - вирішення житлової проблеми в Україні! Немає чого клянчити житло у влади. "Беріте лопаті"(Азаров), і копайте собі житло власноруч.
ПЛАСТІВЕЦЬ Показати IP 9 Серпня 2013 08:35
Цікаво, скільки часу їм знадобилось, щоб викопати таке андеграудове обістя? А землю куди дівали? Мали деревяні ноші? Це ж 20 осіб в одномі місці!! Напевно шелеп допомагав!
Шелеп до ПЛАСТІВЕЦЬ Показати IP 9 Серпня 2013 17:43
Неа, моя дупа там не влізе)))))))
Інна Показати IP 9 Серпня 2013 08:35
класна ідея з табором. Ніколи раніше про це не чула. Молодці.
Ого Показати IP 9 Серпня 2013 10:22
То є такі амазонки сучасності?
фыгня Показати IP 9 Серпня 2013 10:39
Чому так моло фото, та що э малого розмыру? де статтю сперли?
Ольга Показати IP 10 Серпня 2013 14:34
Правильно суне полішучня у Луцьк, шукає багатих женихів з квартирами, а так копайте і живіть на здоровя плодьтеся, вас там по 10 чоловік на сімю,матерігероїні, гордитися тим, для цього ума не треба, лиш ноги ширше розтавляти,вчитися не треба ще й гроші заплатять- оце да країна,ні дня не пропрацювавши,не заплативши гривні податків, тобі тисячі дадуть-це поле чудес,а не країна
567 Показати IP 10 Серпня 2013 14:36
"Дівчатам читали лекції про справжніх українок..." А антураж зі зброєю, як у чеченок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus