USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

22 березня: події, факти, дні народження

22 Березня 2018 00:00
День народження 22 березня святкує колишній директор Шацького УДЛГ Петро Ткачук. Дружина, діти та родичі вітають іменинника та зичать йому здоров'я, довголіття, життєвих гараздів, приємних сюрпризів від долі та реалізації всього задуманого. А ще – аби на життєвому шляху не зустрічалися труднощі та негаразди. Мирного неба над головою, побільше позитиву та сонячних днів!

Сім’я Лісневичів вітає маму та бабусю Лісневич Тамару Григорівну, колишню вчительку гімназії №21, з днем народження. Найрідніші та найближчі люди бажають Тамарі Григорівні міцного здоров’я, щасливого довголіття, душевного спокою та Божого благословіння.
Тамара Лісневич
Тамара Лісневич

З днем народження цього дня вітають лучанина Романа Миколюка. Рідні та друзі зичать йому життєвого позитиву при будь-яких обставинах, міцного здоров’я та успіхів у всіх починаннях. Нехай доля радує приємними сюрпризами, а життя буде сповнене нових вражень!
Роман Миколюк
Роман Миколюк


Також день народження цього дня відзначають український мовознавець Ірина Гнатюк, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Волинської духовної семінарії Ігор Сацик, юрист, співавтор проекту «Мандросівт» Олена Сідімянцева та Леонід Шуст.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, хто народився у цей день, та бажає їм міцного здоров’я, турботи та уваги близьких, багато світлих і сонячних днів, бадьорості духу та душевного спокою.
Леонід Шуст
Леонід Шуст


Іменини за православним календарем святкують Валерій, Дмитро,Сергій, Петро, Микола, Кирило, Іраклій, Іван, Наталія та Олександра.

Сьогодні – Всесвітній день водних ресурсів. Ця дата – унікальна можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити громадське розуміння як проблем, так і рішень в цій галузі. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова в зобов'язання та дії в межах загальної теми.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, що на 68-му році життя відійшов у вічність Високопреосвященніший митрополит Ніфонт.

У 2016 році цього дня медалі, ордени та відзнаки Генштабу отримали військовослужбовці-лучани.

2015 року цього дня стало відомо про те, що 48-річний громадянин Польщі намагався вивезти з Українипонад 40 кілограмів бурштину. Порушника зупинили в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці.

У 2013 році видання писало, як поєднати каяття та торжество у піст.

Окрім того, 22 березня 2013 року на Волині панувала далеко не весняна погода. Як волинські села накрила справжня зимова хуртовина дивіться ТУТ.

Також читайте про волинських гандболістів, які стали першими на Чемпіонаті України.

А в 2010 році на Волині з’явився рейтинг найвпливовіших людей області.

Народилися:

У цей день народилися фламандський живописець Антоніс ван Дейк, український композитор, піаніст, диригент, педагог, збирач пісенного фольклору, громадський діяч Микола Лисенко, український балетмейстер, хореограф, актор, режисер Василь Авраменко, український вчений-клініцист, хірург Іван Шевченко, українська актриса Марія Капніст, український поет Кесар Андрійчук, французька акторкаФанні Ардан, радянський та український футболіст Олег Кузнєцов.

Сталося:

1675Король Англії Карл IIзасновує Королівську обсерваторію в Грінвічі. Меридіан, що проходить через обсерваторію, був прийнятий за точку відліку довготи.

Нульовий меридіан - початок відліку довготи - був встановлений в 1851 р. і прийнятий на міжнародній конференції в 1884 р. Він проходив через встановлений в обсерваторії меридіанний коло Джорджа Ейрі. Довгий час нульовий меридіан був позначений латунної стрічкою, простягнутою через внутрішній двір обсерваторії. Потім латунь замінили на нержавіючу сталь, а з 16 грудня 1993 року в нічному небі Лондона нульовий меридіан відзначений зеленим променем яскравого лазера з обсерваторії, спрямованого строго на північ.

1895У Парижі Огюсті Луї Люм'єр провели демонстрацію кінофільму для спеціально запрошеної публіки; цей день вважається початком публічної демонстрації кіно.

Головним винахідником був Луї Жан, а брат Огюст допомагав йому, здебільшого грошима. Крім технічного винаходу, братам Люм'єр належить ініціатива регулярного випуску фільмів. Під час першого комерційного показу було продано лише 35 квитків вартістю один франк, однак пізніше до Люм'єрів вишиковувалися величезні черги охочих побачити кіно. Після такого успішного дебюту кінематограф швидко поширився Європою.

1945У Каїрі підписаний «Пакт арабської ліги», що створював Лігу Арабських держав.

Першими членами організації стали Єгипет, Ірак, Ліван, Саудівська Аравія, Сирія, Трансіорданія (Йорданія з 1946 року) і Ємен. Їх кількість постійно збільшувалось протягом другої половини 20-го століття, додалось 15 арабських держав і 3 держави-спостерігачі. Членство Єгипту було припинене в 1979 році після підписання єгипетсько-ізраїльського мирного договору, і штаб-квартира Ліги була перенесена з Каїра до Тунісу. У 1987 році арабські країни відновили дипломатичні стосунки з Єгиптом, і країна знов увійшла до Ліги в 1989 році, штаб-квартирі Ліги повернулась назад в Каїр. У вересні 2006 року, Венесуела була прийнята спостерігачем, а Індія в 2007 році. Ізраїль не є членом, не зважаючи на те, що 20% його населення арабського походження і арабська мова є офіційною мовою. Також до ЛАД не входить Чад, хоча і арабська мова використовується в офіційних документах.

1989В іспитовому польоті літака Ан-225 «Мрія» установлено 109 світових рекордів.

Нині найвагомішими рекордами «Мрії» є: рекорд з перевезення максимального комерційного вантажу в 247 т; абсолютний рекорд вантажопідйомності — 253,8 т, перевезення найважчого в історії авіації моновантажу — 187,6 т — з Франкфурту (Німеччина) до Єревану (Вірменія); перевезення найдовшого в історії авіації моновантажу — 42,1 м з Китаю (аеропорт міста Шицзячжуан) в Данію (аеропорт Воєнс/Скридструп).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus