USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

22 квітня: події, факти, дні народження

22 Квітня 2018 00:00
22 квітня день народження відзначають музеєзнавець, історик, завідувач Музею історії Луцького Братства Олена Бірюліна, мандрівник Олександр Оришко, громадський діяч Богдан Іщук.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинникам міцного здоров’я, удачі, сімейної злагоди, добробуту та побільше сонячних днів. Професійного запалу, творчого натхнення, віри та душевного тепла від оточуючих!
Олена Бірюліна
Олена Бірюліна
Святкує сьогодні також лучанка Ельвіра Янчук. Друзі щиро вітають її зі святом. Зичать сонця, душевного тепла і затишку. Нехай кожен новий день буде багатим на хороших людей, гарні новини і незабутні емоції. Кохання безмешного і приємних несподіванок від Бога.
Ельвіра Янчук
Ельвіра Янчук


Свято сьогодні і у лучанки Юлії Мушки. З днем народження її щиро вітають друзі та знайомі і бажають щастя, сімейної злагоди, благополуччя, везіння та здійснення мрій.
Юлія Мушка
Юлія Мушка


Іменини за православним календарем святкують Вадим та Гаврило.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні в усьому світі відзначається Міжнародний день Матері-Землі. У північній півкулі свято відзначається навесні, а в південній півкулі - восени. Основною метою цієї всесвітньої акції є привернення уваги суспільства і кожної людини планети до проблем Землі, до проблем її навколишнього середовища.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, що у Володимирі-Волинському облаштували першу велодоріжку.

Два роки тому цього дня стало відомо про те, що АТО зробила сиротами 12 маленьких лучан.

2015 року лучанин, кулеметник Донецького прикордонного загону Віталій Василенко, повернувшись у відпустку, відшукав дівчину, яка писала йому листи, щоб подякувати особисто за підтримку на війні.

У 2013 році у Луцьку показали книгу вагою півцентнера.

Окрім того, видання писало, що у 2013 на Яндекс.картах з'явилися знімки Волині. Місцеві мешканці можуть подивитися, як виглядає з висоти пташиного польоту Луцький замок, Свято-Троїцький собор та інші знайомі місця.

22 квітня 2009 року під асфальтом Театрального майдану виявили майже півсотні об’єктів археологічної спадщини.

Народилися:

Цього дня народилися англійський письменник Генрі Філдінг, англійський поет і критик Джозеф Уортон, німецький філософ, родоначальник класичної німецької філософії Іммануїл Кант («Критика чистого розуму»), французька письменниця Анна Луїза Жермена де Сталь (мадам де Сталь), французький фізик Гастон Планте (винайшов перший свинцевий акумулятор), данський математик, автор теореми Бора-Ландау, брат фізика Нільса Бора Гаральд Бор, український кінооператор Вадим Верещак («Таємниця, відома всім», «Три доби після безсмертя»), американський актор, сценарист і режисер, триразовий лауреат «Оскара» Джек Ніколсон («Політ над гніздом зозулі», «Краще не буває»), український політик, депутат кількох скликань Василь Гурєєв, українська акторка й телеведуча Наталія Сумська, глава уряду Польщі Дональд Туск, український політик, один з найближчих соратників Віктора Ющенка Олег Рибачук, український художник і графік Василь Польовий, український спортсмен, атлет-«стронгмен», володар титулу «Найсильніша людина світу-2004» Василь Вірастюк, бразильський футболіст Кака (Рікардо Лейте), українська художниця Ксенія Симонова, українська спортсменка Олена Овчиннікова.

Сталося:

1760музикант-бельгієць Жан-Жозеф Мерлін на одному з музичних вечорів у Лондоні вперше продемонстрував роликові ковзани.

Перший запис використання роликових ковзанів датується 1743 роком на сценічній виставі в Лондоні. 1849 року французький актор Луїс Лагранж використав ролики для імпровізованого катання на льоду в театральній виставі. Він зробив їх із звичайних ковзанів, прикріпивши до них маленькі коліщатка. Вистава пройшла успішно, а ідея отримала продовження. 1863 року Джеймс Пимптон розробив ролики з 4 колесами, які розташувалися парами — це була справжня революція. Цей тип роликів отримав назву квади, яка існує і нині. Крім того він є засновником кількох роликових ковзанок, що були розташовані на території елітних готелів. Тоді це могли дозволити собі лише багатії. Але швидкі підприємці підхопили ідею і впроваджували багато дешевих підробок, і поступово ролерський рух став більш масовим. Протягом усієї історії ролерського спорту йде війна між якісними дорогими моделями і їх дешевими аналогами.

1921міська влада Чикаго вирішила штрафувати на суму від 10 до 100 доларів жінок, які з'являтимуться на вулицях у коротких спідницях і з оголеними руками.

1969у Х'юстоні вперше проведена вдала операція з трансплантації людського ока.

1994 – Майкл Мурер переміг Евандера Холіфілда і здобув звання чемпіона світу з боксу у важкій вазі, ставши першим шульгою, що досяг такого успіху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
238 Показати IP 22 Квітня 2018 07:00
А ще Ленін сьогодні родився...
ххх Показати IP 22 Квітня 2018 10:40
і я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus