USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

22 червня Україну на хвилину «зупинять»

20 Травня 2011 14:19
У день початку Великої Вітчизняної війни Україна вшанує пам'ять українців, які загинули у ній, хвилиною мовчання.
За відповідну постанову, внесену регіоналом Олегом Надошею, проголосували 250 народних депутатів. Про це повідомляє Gazeta.ua.
Як нагадав автор документа, під час війни кожен шостий українець був інтернований, загинуло близько 7 мільйонів українців.
У постанові зазначається, що хвилина мовчання передбачає зупинку наземного автотранспорту, приспущення державних прапорів та інше.
«На хвилину зупиниться країна, щоб вшанувати пам'ять героїв», – додав автор документа.
Згідно з постановою, 22 червня кожного року державні прапори з чорними стрічками повинні бути приспущені на будівлях органів державної влади, державних підприємствах, установах і організаціях на території України та закордонних дипломатичних та інших установах України.

Крім того, 22 червня кожного року о 10.00 уряду доручається забезпечити хвилину мовчання з вшанування пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні, зупинивши на цей час роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах і організаціях, а також рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Парламент також доручив 22 червня кожного року Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення забезпечити обмеження трансляції розважальних програм шляхом внесення відповідних змін до програм радіо і телебачення, а о 10:00 переривати трансляцію теле- і радіопередач для вшанування пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Max Freeman Показати IP 20 Травня 2011 17:10
Придется долго приучать людей, чтоб даже наземный транспорт останавливался...
Авіатор Показати IP 21 Травня 2011 11:21
Для Max Freeman. Погоджуюсь. З наземним транспортом дійсно складно буде щоб привчити їх робити на хвилину зупинку. З повітряним простіше.
Max Freeman до Авіатор Показати IP 21 Травня 2011 15:10
шутку оценил :)
Юлія Показати IP 21 Травня 2011 22:40
А чому зупиняємося 22 червня, а не 1 вересня? Тож війна для цих земель почалася 1 вересня 39 року. Шось тут не так. Совєти рулять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus