USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

23 квітня: події, факти, дні народження

23 Квітня 2019 00:00
День народження 23 квітня святкують екс-начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак, доброволець батальйону «Азов» Євген Недищук, журналісти Віктор Макаров і Сергій Шинкар.

Колектив працівників терапевтичного відділення №3 обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з Днем народження медичну сестру Марію Адам. Колеги бажають їй міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і добра!
Юрій Кресак
Юрій Кресак
Євген Недищук
Євген Недищук
Сергій Шинкар
Сергій Шинкар

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає їм міцного здоров’я, удачі, сімейної злагоди, добробуту та побільше сонячних днів. Професійного запалу, творчого натхнення, віри та душевного тепла від оточуючих!

Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день книг і авторського права, в Україні – День психолога.

Іменини за православним календарем святкують Олександр, Африкан, Зенон, Максим, Терентій, Федір та Яків.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня у супермаркеті «Сільпо», що по вулиці Кравчука у Луцьку, вкрали 476 жувальних гумок, вартість яких майже 4 тисячі гривень.

13 красунь Волині змагалися за корону у 2017 році. Різниця між переможницею та віце-міс склала лише один бал.

У 2016 році невідомі зловмисники через вікно проникли в приміщення аптеки у Луцьку і вчинили грабіж.

Виставку «Весняний салон» презентували 23 квітня 2015 року в Галереї мистецтв ВОНСХУ у Луцьку.

Народилися:

Цього дня народилися англійський поет і драматург Вільям Шекспір, 15-й президент США Джеймс Б'юкенен, український педагог, професор Григорій Ващенко, французька акторка Сімона Сімон, радянський кіноактор Георгій Віцин («Операція «И» та інші пригоди Шурика», «Кавказька полонянка», «Одруження Бальзамінова», «Джентльмени удачі»), радянський кіноактор Лев Пригунов, український та радянський футболіст Анатолій Бишовець, естонський тележурналіст Урмас Отт, американська письменниця, сценаристка і режисерка Керолайн Томпсон, українська співачка Мар’яна Садовська.

Сталося:

1919 – розпорядженням радянської влади ліквідовано Міжнародний Червоний хрест в Україні.

Діловодство та кошти організації передавалися відділам соціального забезпечення. Попри це товариство продовжувало працювати і згодом відновило діяльність офіційно. Під час Голодомору 1921-23 років «Червоний хрест» організував сотні безкоштовних їдалень, надало селянам мільйони продовольчих пайків. На початку 1930-х років Червоний Хрест УРСР мав у своїй власності 119 медичних, 206 профілактичних та дитячих закладів, четверту частину всіх протитуберкульозних диспансерів, 36 оздоровчих установ, 800 лазень, 300 фельдшерсько-акушерських пунктів, 400 аптек і магазинів санітарії та гігієни. Засновувались загони санітарної авіації, підготовлювались сестри милосердя, санітарні дружинниці та інструктори, розгорнулося навчання населення у гуртках першої допомоги.

1985 – почався квітневий пленум ЦК КПРС, який проголосив курс на проведення перебудови.

Складові частини Перебудови: у внутрішньополітичній сфері – демократизація суспільного життя; в економіці – введення елементів ринкових відносин; у зовнішній політиці – відмова від надмірної критики так званого капіталістичного ладу, значне поліпшення відносин зі США та демократичними країнами Західної Європи, визнання загальнолюдських цінностей і глобальних проблем. До початку 1990-х років Перебудова призвела до загострення кризи в усіх сферах життя суспільства, що спричинило ліквідацію влади КПРС і розпад СРСР.

1985 - компанія «Coca-Cola» оголосила про зміну використовуваної уже 99 років секретної формули напою. Однак нова Кока була настільки непопулярною, що згодом компанії довелось повернутись до класичного варіанту напою.

Нюанси пропорцій напою тримаються компанією «Кока-Кола» в найсуворішому секреті і становлять комерційну таємницю. Згідно зі статутом «Кока-Коли», тільки 3 високопоставлені члени компанії можуть одночасно знати формулу цього компоненту. Крім того, кінцевим заводам, що розливають кока-колу, дозволено лише злегка варіювати склад залежно від місцевих постачальників сировини. У 2009 в ході судового розгляду за наполяганням турецької влади та фонду Святого Миколи з'явилася інформація що до складу харчових добавок також входить харчовий барвник кармін (E120) - екстракт з самок комах виду Dactylopius coccus, що викликало скандал, пов'язаний у тому числі з тим, що деякі релігії, зокрема іудаїзм, забороняють вживати в їжу комах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus