USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

23-річний боєць АТО став наймолодшим сільським головою на Волині

5 Листопада 2015 09:45
На нещодавніх виборах до місцевих рад громада села Навіз, що у Рожищенському районі, із значною перевагою голосів обрала сільським головою наймолодшого з-поміж трьох кандидатів – Олександра Антимиса 1992 року народження.

Село Навіз хоч і є крайньою точкою району, проте його не назвеш відсталим чи занедбаним. Тут проживає близько дев’ятсот жителів, є гарна школа, клуб, а ще – стаціонарне відділення Територіального центру, або як його називають в селі – будинок престарілих, і багато гарних, ошатних будинків, в яких живуть добрі, працьовиті та ініціативні люди. Сільські вулиці – асфальтовані, бо колись тут було одне з передових господарств району.

Тут і виріс у селянській з діда-прадіда сім’ї Олександр Антимис. Після закінчення Луцького педагогічного коледжу Олександр вступає на заочне відділення інституту фізичної культури та здоров’я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Згодом хлопця призивають на строкову службу, тож довелося взяти «академку». Після закінчення служби мріяв знову про навчання, та життєві плани непередбачувано скоригувала війна на сході. У квітні 2014-го Олександра Антимиса мобілізували.



Новоайдар, Щастя, Луганський аеропорт, Нижнє Тепле. Сьогодні з болем в серці згадує Олександр побратимів, які загинули у цих точках військового протистояння. Ця війна загалом змінила його погляди на життя, допомогла вкотре пересвідчитись, що сила - в єдності: в єдності сили і духу, в єдності бажань і переконань. А ще він точно знає, чого вартує сьогодні наш спокій та свобода.



Попри свій молодий вік, Олександр Антимис має переконливі погляди на життя, як власне, так і громади, і мріє змінити його на краще.

Спілкуючись з жителями Навоза, ми зрозуміли, що вони поважають цього молодого чоловіка за чесність, мужність, розсудливість, виважену життєву позицію. Тому й молодість не завадила йому у чесній конкуренції здобути довіру односельців і одночасно отримати їх голоси.

- На мою думку, молодість новообраного сільського голови в жодному разі не є недоліком, - говорить голова Жіночої ради села, колишня голова колгоспу Лідія Клімішина.- Згадаймо, молодь піднімала цілину, молодь відбудовувала народне господарство. У роботі з людьми вагомішу роль відіграють загальнолюдські якості і бажання працювати для людей. Тому без жодного сумніву я віддала голос за Олександра Антимиса, бо знаю його як чесну та порядну людину.

Не за літами розсудливий, врівноважений, цілеспрямований та наполегливий – так характеризує свого учня колишній класний керівник, а нині директор місцевої школи Світлана Шевчук.

- Щодо відсутності у нього досвіду управлінської роботи, то всі ми колись починали з нуля. Основне – бажання працювати, - коментує ситуацію Світлана Іларівна.

А ще навізці розповіли, що під час зустрічей з односельцями напередодні виборів Олександр не роздавав порожніх обіцянок. Запевнив лише в одному: при прийнятті важливих рішень завжди буде опиратись на думку громади. Тож хай ця співпраця буде плідною.



До слова, наймолодшому сільському голові Горохівщини 24 роки, - повідомляє Горохів.com.ua.

Головою Горішненської сільської ради став 24-річний археолог за освітою Василь Пахайчук. Всього в районі обрали 3 сільських голови віком до 30 років включно. Найстарші за віком сільські голови у Новосілках (Євгеній Пились) та у Скобелці (Михайло Цуцман), яким по 59 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2015 10:23
Да накерує цей пацан сільською радою...
Smile до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2015 11:13
Ну звісно...як це так немючи не торгових точок ні іншого бізнесу простий АТО-шник став сільським головою і має віру у власні сили і в світле майбутнє, на відміну від інших не дає поради, а сам іде реалізовувати свої ідеї ..На відміну від "товстосумів" і заможних "пенсіонерів" яким потрібно "тепленьке місце", і які і головами стають аби лишень лобіювати власні інтереси!!!!
Реаліст до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2015 11:19
Захиснику діючої влади(особливо Луцького міського голови)-відсутність досвіду в таких випадках краще ніж наявність поганого.
вам Показати IP 5 Листопада 2015 11:00
Хай краще пацан, ніж престарілі комуняки-хапуги! Молодець!
Навужук до вам Показати IP 5 Листопада 2015 12:51
"престарілі комуняки-хапуги" його і проштовхнули в голови с/р. мало ви знаєте
Василь Показати IP 5 Листопада 2015 11:56
Звичайно ж не відстале село, аж ніяк! Молодий-зелений, поступив на "заочне відділення інституту фізичної культури та здоров’я" (не закінчив), був в АТО - ідеальні риси для сучасного українського голови. Дай вам, селяни, Бог здоров'я ... і спорту. Ні, не відстале село.
Лучанин до Василь Показати IP 5 Листопада 2015 12:31
Кожен народ має той уряд, якого він заслуговує. Жозеф де Местр У цьому випадку село того голову якого самі і вибрали, але скоріш за все будуть керувати ним а не він селом....
Лана до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2015 13:51
Поживемо, побачимо... про що тут спорити?
Вололодимир Показати IP 5 Листопада 2015 13:10
таких треба було усіх вибирати, а не нюхати гречку перед театром
Лана Показати IP 5 Листопада 2015 13:54
Подивіться і повчіться. "Найкращі мери світу. Чому варто вчитися?" (ведуча Ірина Штогрін). Знайдіть у "Google".
Любов Показати IP 6 Листопада 2015 15:54
Не святі горшки ліплять. З хорошими людьми добре працювати. Хочу побажати своїм односельчанам поваги до новообраного голови, а Саші успіхів назло всім скептикам.
маруся Показати IP 6 Листопада 2015 23:36
так, поваги!!!!! то який же він Саша?
Любов до маруся Показати IP 11 Листопада 2015 18:15
А хто Пєтя?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus