USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

25 листопада: події, факти, дні народження

25 Листопада 2016 00:00
Сьогодні день народження у екс-міністра освіти і науки України, президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергія Квіта (на головному фото) та колишнього очільника Волинської освіти Михайла Поповича.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає імениників та бажає їм міцного здоровя, удачі, щастя, здійснення всіх мрій і задумів та творчої наснаги.
Михайло Попович
Михайло Попович
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Цього дня в 1961 році в Домініканській Республіці за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухильо були по-звірячому вбиті три сестри Мірабал, які були політичними активістками. Це й стало причиною запровадження цього дня ООН в 2000 році.

Наша хроніка:

Торік лучанам показали унікальну фотовиставку «Чуєш, брате?». Один із найвідоміших українських фотографів-документалістів Олександр Глядєлов привіз до Луцька свою виставку про Майдан та війну на сході.

Окрім того, в цей день луцький зоопарк поповнили нові мешканці. Двогорбову верблюдиху Наpу та гімалайську ведмедицю Аміну отримали від львівського «Лімпопо».

У 2014 році редакція розповідала про власників білбордів у Луцьку. Серед власників знайшлися і офшорні компанії з Кіпру.

Також цього дня два роки тому у Луцьку відловили більше тисячі безпритульних псів. «Ми відловили більше 1050 собак», - розповів директор КП «Ласка» .

3 роки тому у місто на Волині прибули паломники з усєї України. Прибули вони у Володимир-Волинський, щоб відзначити день пам’яті святого Йосафата - волинського святого.

У 2012 році у волинянина вилучили 600 літрів спирту. З’ясували, що спирт зберігався у бочках в житловому будинку, а в самого спиртовика проблем із законом ніколи не було.

Народилися:

25 листопада народилися іспанський драматург, поет і прозаїк Фелікс Лопе де Вега («Собака на сіні», «Дівчина з глечиком»), французький абат, який розробив дактильну абетку для глухонімих і присвятив життя навчанню глухонімих дітей Шарль Делепі, лікар, хірург, анатом і педагог Микола Пирогов, український письменник Іван Нечуй-Левицький («Микола Джеря», «Кайдашева сім'я», «Граматика української мови» у двох частинах,«Маруся Богуславка»), німецький інженер, винахідник Карл Бенц, український підприємець, економіст, громадський та кооперативний діяч Микола Заячківський, український поет Михайло Орест, український письменник і публіцист Клим Поліщук («Гуляйпільський батько», «Отаман Зелений»), чилійський військовий, політичний і державний діяч Аугусто Піночет, український письменник Юрій Бедзик, американський письменник-фантаст Пол Андерсон («Король Іса»), український мовознавець Орися Демська, українська поп-співачка Марина Одольська, українська гімнастка Олена Вітриченко та іспанський футболіст Хаві Алонсо.

Сталося:

1783 - останні британські війська залишили територію новостворених США.

1795 — в день іменин Катерини II останній польський король Станіслав Август Понятовський відрікся від престолу.

1867 — шведський винахідник Альфред Нобель запатентував динаміт.

1905 — у Лубнах вийшов друком перший номер газети «Хлібороб», першого легального українського видання в підросійській Україні.

1936 — Німеччина і Японія уклали Антикомінтернівський пакт.

1941 — британський лінкор «Barham» торпедований підводним човном U-331 поблизу Соллума (Середземне море). Лінкор вибухнув від детонації боєзапасу при перекиданні.

1950 — Корейська війна: китайська армія почала свій перший великий наступ, важка поразка військ ООН.

2000 — голландський парламент легалізував евтаназію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus